Hogyan működik ez névváltoztatást követően?
Ha felnőttként nevet változtatok:
1) Hogyan tudom bizonyítani, hogy az eredeti, régi nevemre kiállított érettségi bizonyítvány, OKJ-s papírok valóban az enyémek? (Ezekből nem adnak ki újat névváltozás miatt.)
2)Miután nevet változtattam, akkor hivatalos papírokon, ahol két rovat van: "név" és "születési név", akkor oda a "név" rovatba a jelenlegi (éppen használatban lévő) nevemet kell írni, a "születési név" rovatba pedig az eredeti nevemet? Így látható az eredeti és megváltoztatott nevem is?
1) Úgy tudom kapsz egy papírt lepecsételve, hogy te, xy, wz-re változtattad a neved. Fontos, hogy ezt ne hagyd el, mert ez bizonyítja, hogy a Te papírjaid azok.
2) Erre sajnos nem tudom a választ.
1. Úgy van, ahogy az első írja.
2. Nem, ha nem férjhezmenős névváltoztatás, akkor mostantól az új neved a "születési neved". Ezt én is furcsának találtam eleinte, de 20 év alatt már megszoktam, hogy így van :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Akkor összefoglalnám, hogy jól értettem-e:
A régi nevemre kiállított bizonyítványokról az új név felvételekor kapott hivatalos változtatási igazolással tudom bizonyítani, hogy azok az enyémek.
Névváltoztatást követően már sehol nem kell feltüntetnem az eredeti nevemet, így az idővel "homályba vész" és csak a régi, újra ki nem adható papírjaimon (pl. bizonyítványok) lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!