A magyar hercegnőknek mi volt a "feladatuk" sorsuk a középkorban?
Figyelt kérdés
a királyok vérvonala fiai nagy megbecsülésnek örvendtek mert ugye ők voltak a trónörökösök, vagy amelyik nem is kapta meg a trónt, seregeket vezettek, országrészeket felügyeltek fontos szerepet kaptak. elgondolkodtam hogy a hercegnőknek, a lánygyermekeknek volt végülis valamilyen "haszna" úgymond? mert gondolom ilyen katonai ügyeket csak nem bíztak rájuk, csak beházasították őket lehetőleg minél jobb helyre? és aztán hogy folytatódott a vérvonal ha pl. külföldi nemeshez adták feleségül, ott meg is szakadt a magyar kötelék?2013. okt. 25. 18:33
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy hercegnőkkel igyekeztek szövetségeket kötni a királyaink.
3/5 anonim válasza:
Általában férjhez adták őket valamelyik külföldi uralkodó házhoz, vagy kolostorba vonultak, mint pl. Szent Margit. Szent Erzsébetet már 3 évesen elvitték a jövendő férje családjához. De a lengyel uralkodó házban is volt magyar hercegnő. Viszont az Árpád-házi királyaink is külföldi nőt vettek feleségül.
Ezért nem lehet azt mondani, hogy "tiszta" magyarok voltak.
4/5 anonim válasza:
Azt azért el lehet mondani, hogy az Árpád-házi királyok voltak annyira magyarok mint a Habsburg-házi királyaink, ha nem jobban.
5/5 anonim válasza:
12 évesen férjhez adták őket, aztán néhány szülés után gyermekágyi lázban elhunytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!