A budapestiek tényleg lenézik a vidéki városokat?
Pár hete történt hogy a budapesti ismerőseimet elhívtam Szegedre ahol lakom. Kb. 1 éve ismertem meg őket neten keresztül, eddig találkoztunk 2 alkalommal amikor én mentem BP-re, 3. alkalommal ők jöttek hozzám + egy személy aki nem budapesti.
Bemutattam nekik a várost, az összes nevezetességet megnéztük(de tényleg az összeset), napközben több belvárosi felkapott helyre is elmentünk enni vagy pihenni, voltunk plázákban és éjjel 2 különböző szórakozóhelyre is elmentünk. Az egyik ilyen egyetemi volt a másik pedig egy alternatív stílusú hely. Már amikor megérkeztek baj volt nekik hogy az orrunk előtt ment el a villamos, mondtam hogy 5 percenként jár, mindjárt jön a következő. Már erre is csak pofákat vágtak.. Egész álló nap azt magyarázták hogy ez milyen szar hely, meg hogy tiszta gáz. Ez kicsi, ezúristenmiez?, itt nincs élet ebben a városban (hozzáteszem péntek kora délután jöttek amikor rengeteg ember van a belvárosban, szóval a csúcsidőszakot ott töltöttük és este is fiatalok százai buliztak a különböző helyeken szóval nem értem hogy mit értettek a "nincs élet" alatt) -.-" Szombaton mentek haza (koleszban aludtak) ezért másnap dél körül még sétáltunk kicsit a belvárosban, elmentünk múzeumba mert érdekelte őket egy kiállítás de még azt is csak fikázták hogy "Pesten ez sokkal jobb lenne meg nagyobb meg izgalmasabb".. Hát azt hittem hogy kivágom őket az ablakon.
Igazából szerettem volna lenyűgözni a nagyvárosiakat, megmutatni hogy Budapesten kívül is rengeteg lehetőség van egy kisebb városban is, de úgy tűnik ez nem jött össze...
Egyébként egyetemisták vagyunk 18 felett.
Amúgy azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, véleményeire.
aki Szegedre fanyalog, az meg is érdemli! Ne vedd a szívedre, neveltetési probléma van náluk...
amúgy olyan, hogy echte budapesti, nem nagyon van, nem tudom hány % betelepült, de tuti 50% felett van... amúgy meg, nem a budapestiek nézik le a vidéki városokat, hanem a budapestre felköltözött vidékik. Mint hogy a bunkó pestiek 90%-as is ilyen emigráns...
A barátaid elég parasztok voltak (pejoratív értelemben).
Amúgy a budapestiek túlnyomó része nem néz le más városokat, sőt nagyon sokan vágynak el pestről, csak a munkalehetőség miatt nem mehetnek.
Miért?
Van más város is Pesten kívül? Hol?
...én budapesti vagyok, de általában nincs gondom a városokkal. Van előnyük, és van hátrányuk is - mint ahogy Pestnek is. Szerintem is csak a bunkó betelepülők nézik le a vidéket. Bár mondjuk létezik az "én városom a legjobb, mindegyik másik csak mögötte kullog" hozzáállás is. Esetleg megspékelve a "Pestet pedig utálom, mert..." kitételel is. Láttam ilyet vidéken.
Én inkább úgy vettem észre, hogy a vidékiek nézik le a pestieket. Vagy sajnálják őket, nem tudom. Kifogásolják például, hogy Pest milyen koszos és lepukkant, rengeteg a koldus és a hajléktalan, az aluljárók vizeletszagúak, az épületek omladoznak, stb. Vagy megemlítik, hogy sok fővárosi milyen kicsi és sötét lakásban kénytelen élni. Közmondásos a BKV járműveinek siralmas állapota is, a folyton lerobbanó buszok és villamosok. Ezzel szemben van olyan nyugat-magyarországi város, ahol már biogázzal mennek a buszok.
Szóval a fikázás kölcsönös, oda-vissza megy. Szerintem amúgy minden településtípusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, az meg az egyes embertől függ, hogy melyiket veszi észre. Ezért nem kell egymás torkának esni.
Az meg, hogy Budapest olyan, amilyen, nem csak a fővárosiaknak gáz. Hiszen az egész nemzet fővárosa, és mindannyiunk szégyene, ha lepukkant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!