Az ázsiaiak tényleg ugyanúgy nem tudnak megkülönböztetni minket, mint mi őket?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert ha megnézem 10 ázsiai meg 10 fehér fényképét, akkor a fehérekében sokkal több karakteres, megkülönböztethető vonást látok (meg ugye a szemszín meg a hajszín is sokkal többféle, mint nekik), még a négereknek is sokkal többféle vonásuk van, ahogy megfigyeltem, őket ugyanúgy meg lehet különböztetni. De aztán elgondolkoztam, hogy lehet hogy ezt csak én látom így, és ha ugyanezeket a képeket mondjuk egy kínai nézné meg, ő nem látná azt amit én! Szóval, ez hogy is van?2013. okt. 22. 21:54
1/7 A kérdező kommentje:
Jah, és semmi rasszizmus!
2013. okt. 22. 21:55
3/7 anonim válasza:
ahogy nálunk ugy a kínaiaknál is vannak különbözőségek, amiket te talán nem veszel észre, de ők igen. ugyanakkor az európai stb típusoknál olyan nagy az eltérés hogy biztos nem keverik össze őket.
4/7 anonim válasza:
Az ázsiaiak (pl. kínaiak) azt mondják,h minden európai egyforma: nagy az orruk :). Amúgy én jártam Pekingben, és 2 hét után a kínaiak is különbözőnek tűntek (mármint egymástól).
5/7 anonim válasza:
Igen, ezen már én is gondolkodtam :D Nem tudom egyébként a választ, erről egy ázsiait kellene megkérdezni.
6/7 anonim válasza:
Az ázsiaiak valószínűleg a saját vonásaik látványához vannak szokva, így ha más nemzetiségűvel találják magukat szembe, az agyuk először a legkarakteresebb jellegzetességekre figyel fel rajta, az olyan jegyekre, amik megkülönböztetik őt tőlük. Tehát könnyen lehet, hogy ők is hasonlónak látnak minket emiatt. Van egyébként koreai ismerősöm, de ez a téma még nem került elő köztünk.
7/7 büdösmacska válasza:
Még jó, hogy meg tudnak különböztetni minket. Nekem pl nem okoz problémát a japók megkülönböztetése. Gondolom, akkor a sárgákat is megtudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!