Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az ázsiaiak tényleg ugyanúgy...

Az ázsiaiak tényleg ugyanúgy nem tudnak megkülönböztetni minket, mint mi őket?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert ha megnézem 10 ázsiai meg 10 fehér fényképét, akkor a fehérekében sokkal több karakteres, megkülönböztethető vonást látok (meg ugye a szemszín meg a hajszín is sokkal többféle, mint nekik), még a négereknek is sokkal többféle vonásuk van, ahogy megfigyeltem, őket ugyanúgy meg lehet különböztetni. De aztán elgondolkoztam, hogy lehet hogy ezt csak én látom így, és ha ugyanezeket a képeket mondjuk egy kínai nézné meg, ő nem látná azt amit én! Szóval, ez hogy is van?
2013. okt. 22. 21:54
 1/7 A kérdező kommentje:
Jah, és semmi rasszizmus!
2013. okt. 22. 21:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudnak.
2013. okt. 22. 22:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
ahogy nálunk ugy a kínaiaknál is vannak különbözőségek, amiket te talán nem veszel észre, de ők igen. ugyanakkor az európai stb típusoknál olyan nagy az eltérés hogy biztos nem keverik össze őket.
2013. okt. 22. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ázsiaiak (pl. kínaiak) azt mondják,h minden európai egyforma: nagy az orruk :). Amúgy én jártam Pekingben, és 2 hét után a kínaiak is különbözőnek tűntek (mármint egymástól).
2013. okt. 22. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, ezen már én is gondolkodtam :D Nem tudom egyébként a választ, erről egy ázsiait kellene megkérdezni.
2013. okt. 22. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ázsiaiak valószínűleg a saját vonásaik látványához vannak szokva, így ha más nemzetiségűvel találják magukat szembe, az agyuk először a legkarakteresebb jellegzetességekre figyel fel rajta, az olyan jegyekre, amik megkülönböztetik őt tőlük. Tehát könnyen lehet, hogy ők is hasonlónak látnak minket emiatt. Van egyébként koreai ismerősöm, de ez a téma még nem került elő köztünk.
2013. okt. 22. 22:41
 7/7 büdösmacska válasza:
Még jó, hogy meg tudnak különböztetni minket. Nekem pl nem okoz problémát a japók megkülönböztetése. Gondolom, akkor a sárgákat is megtudnám.
2013. okt. 22. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!