Mit jelent az, ha valaki feketén megy ki au-pairnek? Azt, hogy nem közvetítőn keresztül?
Mert én nézegettem ilyen oldalt, ami nem közvetítős( aupairworld.net), hanem magával a családdal-gyerekfelügyelővel személyesen kapcsolatba lehet lépni, de ez nem közvetítős. Kicsit talán szimpatikusabb is, h magam választhatok családot, nem közvetítőn át, de kicsit tartok tőle, h vmivel kockázatosabb, mint közvetítőn át, nem? Bár én aki közvetítőtől ment ki, onnan hallottam már rosszat.
Veszélyesebb ha magam keresek ilyen oldalon családot, és nem közvetítő szerintetek? Tapasztalatok is érdekelnek!
Feketén álltalában amerikába szoktak kimenni.
Ilyenkor nem a szokásos au-pair munkát csinálják, alltakában házvezetönök és több pénzt kapnak is. De elöfodul más európai országokba is. Ez tilos, mert egy takarítónönek munkavállalási kellene, és a pénze után adóznia kellene. Ilyenkor nem jár neki biztosítás stb... Ha hivatalosan mész ki (ez lehet akár egy ismerös család is) akkor kapsz meghívó levelet és a határon beregisztrálnak mint au-pair vagy bizonyos országokba au-pair vízumot kell kérni. Eun belül nem tudom hogy müködik, de ott is tuti regisztráltatnod kekll magad az országban mint au-pair.
az au-pairkedésnek vannak kitételei, mint pl 24 év alatti lehetsz, egy országban max 1 évig lehetsz. megvan mekkora a max pénz és a max munka amit kaphatsz.
Ismerősömet egy "közvetítős" oldalon vágták át keményen
:(
Nem a közvetítőtől lesz hivatalos a dolog.Nyugodtan válassz itthonról neten keresztül,mert mindenképp lutri.A közvetítő nem nagyon fog segíteni,ha már a pénzt eltette,abban,hogy te családot válts.Mindenképp csak magadban bízhatsz.Én úgy vagyok kinn,hogy a család egy szerződésben leírta,mi a feladatom,mennyi a munkaidőm és mennyi a zsebpénzem.Nagyon korrekt és szimpi az egész,kirándulni vittek,nyaralni voltam velük együtt,most egyetemre járok be,este angolórákra.És hírdetésben találtunk egymásra.
Sok sikert.
Örülök a válaszodnak! Én is így gondolom, csak anyuék nyaggatnak, h mit csinálok majd ha vmi gond lesz a családdal.
Wá, de jó, akkor te most onnan a családtól kezdted el az egyetemet, s közben au-pair vagy? Mennyi időre mentél ki, az egyetem min. 3 év.
Csak azért kérdezem, mert engem is érdekelne ez a megoldás, de nem tudom hogy hogy is van.
Köszi előre is ha válaszolsz! =)
Helló! Én idén Németországban dolgoztam, mint Aupair és az aupair-world.net-en találtam a családomat! Az, hogy nem közvetítő által mész ki, hanem mondjuk a fent említett oldalon választod ki a családot, az nem azt jelenti, hogy feketén leszel aupair. Amikor kimész, a családod elkéri az adataidat és elmennek bejelentenek a munkaügyi hivatalnál, hogy te aupair vagy náluk, utána pedig fizetik a járulékokat! Nálunk így történt.
Mellesleg minden esetben a család intézi a bejelentéseddel kapcsolatos dolgokat, a közvetítők pedig csak annyit tesznek, hogy kiválasztanak neked egy családot. Az aupair-world.net előnye, hogy több család közül válogathatsz és nem fognak lehúzni a közvetítésért (minden szolgáltatás ingyenes, kivéve a prémium számla). Ha esetleg lenne valami kérdésed szívesen válaszolok!
21.45-ös vagyok
Hát úgy vedd meg a repülőjegyet,hogy retúr legyen,nyitott és akkor nem kell anyudéknak izgulniuk,hogy mi lesz Veled,ha nem jön be a munka.
Kérdezted,hogy hogy tanulok.Csak angolra járok be az egyetemre,én már lediplomáztam itthon.
Hát ,kinn is tanulhatsz,de nem ingyenes ,az aupair-munkával,meg nem lehet annyit keresni,hogy kifizethetnéd belőle az egyetemet.Az ugródeszkának jó,és ,ha elszánt vagy eléggé,akkor onnan továbbállva,tudsz olyan részmunkaidős munkát szerezni,hogy mellette tudsz egyetemre járni.
De valószínűleg segítség a szüleidtől kell hozzá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!