Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérlet közvetítőn keresztül?

Albérlet közvetítőn keresztül?

Figyelt kérdés
Albérletet keresek, magántelefon volt megadva, mégis kiderült, hogy egy közvetítővel beszélek. Mivel jár, ha így veszem ki a lakást? Plusz költség nekem? Vagy így hivatalosabb lesz? Minden infó érdekel!
2011. jan. 25. 09:14
 1/9 anonim válasza:
100%
Szerintem csak annyit jelent,hogy a közvetítőnek fizet a tulaj,mert rajta keresztül találtad meg...
2011. jan. 25. 09:16
 2/9 anonim válasza:
77%
Szia!mi novemberbe költöztünk albérletbe ingatlan közvetitőn keresztül és nekünk az albérleti díj 50%át kellett fizetnünk az ingatlan közvetitőnek.
2011. jan. 25. 09:19
 3/9 anonim válasza:
100%
Mi így akartuk kiadni a lakásunkat. A tulajnak kell az ingatlanközvetítőnek 2 havi bérleti díjjat kifizetni, csak mert szerzett albérlőt. Az albérlőt semmilyen anyagi költség nem terheli. 23/N
2011. jan. 25. 09:27
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Amikor mi vettünk ki így ingatlant, 1 havi díjat kellett a közvetítőnek fizetni bérlőként és 1 havit kiadóként.
2011. jan. 25. 09:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
hät, aki ki akar venni lakäst, es igy lehuzzäk, az meg is erdemli. Ilyen esetben csak a kiadonak kell fizetnie a közvetitönek. A berbeveönek miert kellene??? magyaräzzätok mär el??? Istenem....
2011. jan. 25. 09:34
 6/9 anonim ***** válasza:

A nagyobb cégek (dolgoztam az egyiknél) egy havi bérleti díjat kérnek a tulajdonostól, a bérlőt nem terheli költség.

Kisebb irodáknál nem érdemes érdeklődni, mert náluk szokott ilyen önkényes fizetési rendszer lenni.

2011. jan. 25. 09:47
 7/9 anonim válasza:
Mert a leendő bérlőnek a közvetítő kiadta a kiadandó lakások listáját. Nem mindenhol van így, de sok helyen ezt csinálják, 5-6 ezer forint egy hónapra a közv. díj a bérlőnek. A tulajnak 2 havi bérleti díj. Soha ne fizess bérlőként a közvetítőnek, semmivel nem nyújtanak többet mint azok az irodák, ahol nem kérnek közv. díjat.! Tapasztalat, sajnos...
2011. jan. 25. 09:47
 8/9 anonim ***** válasza:

A mostani albérletemet én is közvetítő hirdetésében találtam. Nekem nem jelentett plusz költséget, viszont az biztonságot jelentett, hogy a közvetítőirodában foglalóként átadott kaucióról is szerződést írtunk, nem csak a bérleti szerződést csináltuk meg. Plusz az is jó volt, hogy a közvetítőiroda dolgozója jött megmutatni a lakást, akinek ez a dolga, nem kellett arra várnom, hogy a tulaj ráérjen. Az irodából rögtön elhoztak autóval, megmutatták, és amikor azt mondtam, hogy kell, akkor hívták a tulajt, másnap megírtuk a papírokat, ennyi.

Viszont voltam olyan irodában is, ahova csak úgy bementem, és ott azért kértek volna pénzt, hogy kiadják nekem a lakások címét, fotóját, és a tulajok telefonszámát. Na ezzel úgy voltam, hogy ezért nem fogok fizetni, találok én újságban is magamnak albit.

2011. jan. 25. 09:49
 9/9 anonim ***** válasza:

amugy meg jotanäcs a kerdezönek:

szerzödes nelkül semmit se vegyel ki

jol olvasd ät a szerzödest, es elötte küldje el, hogy nyugotdan ät tudd nezni minden kis reszletet

ha valami nem tetszik benne, nem erted, szolj, modositäst kerj, ha neked ugy jo(bb)

keszits kepeket a beköltözeskor a lakäs ällapotärol, amit a berbeadoval "lättamoztatsz", igy kesöbb elkerülhtö az esetleges ällpotbol adodo felreertes

2011. jan. 25. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!