Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem képes a mai ember a...

Miért nem képes a mai ember a kompromisszumokra?

Figyelt kérdés
Olyan szomorú látni és minden nap átélni azt, hogy ekkora szakadékok vannak ember és ember között. Ha van egy vita valakivel, vagy két csoport között, általában én vagyok a villámhárító, aki megpróbál békíteni, aki megpróbálja megérteni mindkét felet, és aki megpróbálja megtalálni az aranyközéputat, mi mindkét félnek igazat adna egy kicsit. De amikor végre rátalálok, mindig elutasítják és tovább marakodnak, soha nem akar engedni senki sem, még akkor sem, amikor már biztos vagyok benne, hogy belül tudják, h nem nekik van igazuk. Ugyanez van akkor is, mikor én magam vitázok valakivel... mindig engedek, mindig kompromisszumot ajánlok, de sosem talál a kérésem megértő fülekre. Hiába én vagyok az, aki előbb enged, az emberek többsége egy fikarcnyit sem hajlandóak engedni az igazukból még ezek után sem. És ez az egymás meg nem értése minden téren megfigyelhető, legjobb példa rá pl a politika. De nagyon sok ilyen dolog van. Úgy érzem magam, mint valami földönkívüli, amiért nekem ez rosszul esik, és nem természetes :( És szomorúan veszem tudomásul, hogy egy fecske nem csinál nyarat. De vajon lesz e olyan idő, amikor az embereknek lesz annyi önkriikájuk, hogy képesek legyenek elfogadni a másik érveit is és aranyközéputat keresni? Mi kellene ahhoz, hogy elinduljon egy fejlődési folyamat az emberekben?
2009. nov. 9. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem nincs ötletem,de ha valakinek lenne,szívesen melléd állnék az ügyben! :)
2009. nov. 9. 17:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Miért akarna valaki kompromisszumot, ha tudja, hogy igaza van? Én sem engednék soha másnak, ha tudom, hogy nekem van igazam(akkor sem, ha mégsem nekem van igazam, de ezt nem tudom). Ilyen az ember természete. Tehát amíg be nem bizonyosodik, hogy tévedek, addig miért ismerném el a más igazát? Ha kiderül hogy hülye voltam, akkor elismerem. Sokan még ilyenkor is inkább védik az "igazukat".

Ám amíg nem dönt semmi a másik vagy az én javamra, addig jogos a vita.

Szóval a vita addig kell, hogy tartson, amíg valaki nem kerül ki győztesen. A kompromisszum akkor működhet, ha a dolog szubjektív, és mindkettőnek lehet igaza. Ám ez elég ritka.

2009. nov. 9. 17:28
 3/9 A kérdező kommentje:
most látom,hogy a helyesírásom hagy némi kivetni valót maga után...mentségemre legyem mondva, gyorsan és túlcsordult érzelmekkel írtam, legyetek szívesek nem felróni nekem, észrevettem magamtól is :)
2009. nov. 9. 17:28
 4/9 A kérdező kommentje:
második válaszolónak: az a baj, hogyha valóban csak és kizárólag az egyik félnek van igaza, van, hogy a másik, akinek nincs, akkor sem enged, mert nem fogja fel, vagy nem is akarja... de a legtöbb esetben van kompromisszumlehetőség, ugyanis az egyik fél szemszögéből és a másikból is meg kell viszgálni a dolgokat, és szinte mindig igaza van mindkét félnek a maga oldaláról... mondanál nekem egy olyan példát, ahol ez nem érvényesül? Ahol pl csak az egyik félnek lehet igaza?
2009. nov. 9. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Hány szelepes egy Ferrari 550 Maranello?
2009. nov. 9. 17:34
 6/9 anonim ***** válasza:

"mondanál nekem egy olyan példát, ahol ez nem érvényesül? Ahol pl csak az egyik félnek lehet igaza?"

Olvasd el az elejétől a végéig a hozzászólásokat...

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__49..

2009. nov. 9. 18:30
 7/9 A kérdező kommentje:
na igen, erről beszéltem...semmitmondó dolgon vitáznak a felek és bármelyik engedhetne egy keveset, ha ezt észrevenné... bár ahogy látom, valamelyik fél megpróbálta, csak a másik rá se hederített... emiatt tettem fel a kérdésem... mire jó ez? most az egyik megjegyezte, hogy rossz topicba írt a kérdező, és valaki ezt kötekedésnek vette és elkezdte érte piszkálni, tehát ugyanúgy kötekedett, attól függetlenül, hogy talán tényleg nem kötekedés volt az a megjegyzés... itt sztem ugyanúgy nincs csak az egyik félnek igaza... mindkettő buta, amiért ezen vitázik, az is hülye, aki elkezdi, meg az is, aki folytatja...
2009. nov. 9. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha én próbálkozom ilyesmivel, én leszek az ellenség.
2009. nov. 9. 19:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Talán csak egy hatalmas lufi az egész.

Nagy alapmű, legalábbis kezdetnek nagyon jó.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. nov. 10. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!