Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyelvvizsga hiányában még...

Nyelvvizsga hiányában még nincs diplomám. Elhelyezkedhetek így?

Figyelt kérdés
Elvégeztem az egyetemet (államvizsga, diplomavédés megvan) pszichológia szakon, viszont ameddig nincs meg a nyelvvizsgám nem kaphatom kézhez a diplomámat. Szerintetek felvehetnek így is dolgozni pszichológus munkakörbe?
2009. nov. 8. 14:07
 1/9 Lelenc Kutyamentő ***** válasza:
Nem. A szakma gyakorlásának feltétele a diploma megléte.
2009. nov. 8. 14:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Diploma nélkül erősen kétlem
2009. nov. 8. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem. Mindenhol kérik a diplomád másolatát, amíg az nincs kézben, nem vesznek fe sehova. Az indexben is benne van, hogy az abszolutórium megléte nem jogosít fel a szakma gyakorlására.
2009. nov. 8. 15:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én így jártam anno ! Szerencsére az én sulim elfogadja a lovári nyelvet így 4 hónap alatt letettem a nyelvvizsgát. Addig szóba sem álltak velem!
2009. nov. 8. 15:44
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Hivatalosan nem, de ha van protekciód, akár országgyűlési képviselő is lehetsz diploma, nyelvvizsga vagy bármilyen más papír nélkül...
2009. nov. 8. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:
41%
Ezt nem értem. Hogy lehet hogy valaki elvégez egy egyetemet és nyelvvizsgája nincs???
2009. nov. 8. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:

keress olyan munkahelyet ahol végzős hallgatót is felvesznek

lehet hogy így csak asszisztensi vagy gyakornoki munkát kapsz de jobb mint a semmit.

vagy keress olyan munkát ahol nem kifejezetten a pszichológia diploma a feltétel pl. könyvkiadónál vagy valami kutatóintézetnél (közvélemény-kutatás, gazdasági/szociológiai felmérés készítése)

2009. nov. 8. 18:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Valójában már megvan mind a 2 nyelvvizsgám, csak az egyik nyelv esetében még pár hét míg megkapom a bizonyítványt és utána legalább 1 hónap a diploma kézhez kapása. És addig is szeretnék dolgozni a szakmámban. Az utolsó hozzászólónak köszönöm az ötletet, valóban sok helyen alkalmaznak végzős diákokat is, nemcsak asszisztensi hanem pszichológus munkakörben is. Nem is beszélve számtalan hasonló helyzetben lévő pedagógus ismerősömről, akik iskolákban tanítanak.
2009. nov. 8. 18:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Gyakornokság nem mehet, ha nincs hallgatói jogviszonyod. Sajna.
2009. nov. 9. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!