Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Alapfokú nyelvvizsga mit jelent?

Alapfokú nyelvvizsga mit jelent?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy van 4 jelen idő, 4 múlt, 4 jövő. Az alapfokú nyelvvizsgához is kérik mind a 12 félét, csak gyengébb szinten?
2011. aug. 25. 17:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem szokták kérni, csak a legalapabbakat.

Ha pl. ECL vizsgára mész ahol nem tükörfordítás van hanem magadnak írod a szöveget, akkor könnyen ki is tudod kerülni a nehezebb idők használatát.

2011. aug. 25. 17:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Alapon csak nagyon alap dolgokat kérdeznek, középen sem kerül elő mind a 12 - legfeljebb elvétve, egéybként az alapfop kb annyit is ér. Inkább gyúrj a középre.
2011. aug. 25. 17:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat, de még alapfokon sem állok. :(
2011. aug. 25. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyira bírom, hogy mindenki az igeidőktől rémül meg az angol nyelvben (gondolom az angolra gondolsz), ez már-már ilyen közmondásos dolog a magyar nyelvtanulók számára, hogy "A Rettegett 12 Igeidő".

Nem egy nagy cucc. 3 igeidő van, annak 4 alakja, és ha egy időben megérted, érteni fogod az összes többit is, csak csúsztatni kell. Az angoltudás nem attól függ, hogy "kipipálhatod-e", hogy most már tudod "azt a bizonyos 12 igeidőt". Érdekes, a 4 feltételes módról, a phrasal verb-ökről, a to/ing-es igékről, a rendhagyó múltidejű igékről meg a csomó idiomáról, ami az angol nyelvben van, miért nem beszél senki? Hagyjuk már ezeket az igeidőket, túlértékelitek.

Alapfokú nyelvvizsgán még nem voltam, de egy nyelvvizsga nem úgy néz ki, hogy "most akkor írjon példamondatokat mind a 12 igeidőben, 30 perce van". Én felsőfokút csináltam, és még ott sem fordult elő például a befejezett jövő (future perfect). Túl nagy feneket kerítenek ennek az emberek, az általam említett igeidőt például a köznyelvben alig használják.

Nem tudom, mihez kell a nyelvvizsga, de szerintem inkább tanulj egy középfokúig, és azt tedd le. Alapfokú nem éri meg, úgysem jó semmire, csak kidobott pénz. Ha nem a papaír kell, akkor teljesen értelmetlen, ha a papír kell, akkor meg nem hiszem, hogy sokra mennél vele. Én úgy tudom, hogy nagyjából mindenhol minimum középfokút kérnek.

És még valami: a nyelvvizsga nem feltétlenül jelent nyelvtudást. Még a felsőfokúnál sem. Beszélni kell tudni, nem a papír számít.

2011. aug. 25. 19:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2011. aug. 25. 23:02
 6/6 anonim ***** válasza:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:08

100% igaza van!

2011. aug. 26. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!