A speciális relativitáselmélet szerint, ha képes az ember az időutazásra, akkor az időparadoxon milyen jelenségekben jöhetne létre?
22 Mivan minden dedós bilis ma úgy határozott hogy elmegy fizikaprofesszornak?
Mi lenne ha utána járnál a fogalmaknak mielőtt okoskodsz ,te vagy az x edik aki ilyen kérdésekben okoskodik de azt képtelen megérteni hogy a két fogalom :idő és mozgás a valóságban nem értelmezhető külön mivel ugyan az tehát EGY fogalom. Csak téridők léteznek ezek pedig más téridőkhőz mozognak relatíve.
Te a laikus fejeddel úgy próbálod megmagyarázni az ilyen jellegű kérdéseket hogy közben fogalmad nincs mit csinálsz , az egy téridőt leosztod időre és térre és azt mondod az anyag a térben mozdul el időegység alatt sőt az idő nem is fontos ,hagyjuk el á minek is idő a mozgó pl vonatnak ? A te vonatod gyakorlatilag nem is létezik mivel xyz térben csak időegység alatt értelmezhető a mozgás (klasszikus fizika)
Jól sejtem gőzöd nincs miről beszélek és az euklideszi fizikai tudásoddal akarod megmagyarázni a NEMeuklideszi világot és baromira nincs igaza úgyhogy ne etesd még te is inkább tanulj.
24
Ez hosszú. Már írtam hogy kevés az a látásmód amiben most elképzeljük az univerzumot . Ez nem egy idővonat amin utazol .
Az időd ráadásul pont fordítot arányos a mozgásoddal vagyis ha nem mozogsz nagyon akkor telik leggyorsabban és amikor leggyorsabban mozogsz akkor a leglassabb pl a fény ami maximálisan is képes haladni nem telik az ideje (és nem vita tárgya hogy viszonyítjuk vagy nem másokhoz).
Képzeld el hogy az idővonatod akkor a leggyorsabb amikor egy helyben áll és képzeld el hogy kinézel az ablakon és párhuzamosan még ott áll n db ugyan olyan vonat kisebb nagyobb eltéréssel.
Az időutazás a múltadba a saját vonatodon legyen az hogy a hátsó kocsiba nem tudsz menni csak mindig előbbre (jó hülye hasonlat de most ez van:).
Csak úgy tudsz mégis a te vonatodon a hátsóba kerülni ha megtalálod a módját hogy kell kimászni az ablakon át a melletted lévőbe és akkor ott azt csinálod hogy vársz amíg az vagy a mellete lévő n db úgy nem helyezkedik (kicsit azért mozog a sínen de ez inkább a vágányok közti dilatáció mivel megbeszéltük hogy a vonat akkor a leggyorsabb ha áll) hogy mire újból a te vonatod mellé érsz a sorozatos ablakon kibe mászkálástól akkor a te vonatod hátulját lásd .Ekkor a saját vonatodra visszamászva az eredeti multodba jutottál , mostmár előrehaladhatsz a saját vonatodon hisz ezt nem tiltja semmi ez az idődilatáció vagy ikerparadoxon is.
Az ok okozati paradoxonok csak több féle elméletben tisztázhatók,pl vagy megváltoztatod az egész univerzumot ha visszamész ,vagy megsemmisülsz ha a saját életpályádat szakítod meg bár akkor is megváltoztatod a világot.
Kicsit olyan ez mint a pillangó hatás c film
" Ez nem egy idővonat amin utazol "
Pontosan. Az idő nem tellik.
Ami múlt, az megváltozott, ami lesz, még nincs.
Nem lehet benne utazni.
Azért nem érted meg, mert elhiszed azt az ökörséget, hogy a sebesség hatására lassabban vagy gyorsabban tellik az idő. Az idő nem tellik sehová. Mert nem létezik.
Nincs miben vissza menni és nincs miben utazni.
Időt spórolni tudsz esetleg. Ennyi.
Lehet, hogy csak elbeszélünk egymás mellett.
De mindegy. Azért köszi, hogy írtál.
"Mivan minden dedós bilis ma úgy határozott hogy elmegy fizikaprofesszornak?"
Nem, de a fizika professzor nem azért fizika professzor, mert tud az időben utazni, és lépegetni a dimenziókban. A fizika professzor a dinamikával elektromossággal, mágnesességgel, stb foglalkozik. Olyanokkal, amivel egy átlagos egyetemista találkozik.
Idő-dimenzió nem létezik. Maga az idő is csak kitaláció. És erre te azt mondod, hogy ez hosszú és nehéz elmagyarázni. Közben valójában nem is tudod elmagyarázni. Én elmondtam az elején az idő fogalmát. Ha te nem értesz velem egyet, akkor te nem tudod mi is az az idő.
Valamiért viszont úgy érzem, mintha az ezotériában lennék. Valamit bizonygattok, amiben csak ti hisztek, közben nem is létezik, nincs semmilyen bizonyítékkal alá támasztva. Sőt, az ezós dolgok még valósabbnak tűnhetnek.
Ja és tér-dimenzió nincs, csak idő dimenzió. Ezek szerint nekünk nincs kiterjedésünk. Nagyszerű.
28 ezek a vonatos dolgok csak hasonlatok hogy talán megértsd a nem euklideszi gondolkodásmódot ,láthatóan nem sikerül semmit megértened ami nem klasszikus fizika.
De akkor azt áruld már el hogy miért válaszolsz egy olyan kérdésre amiben ilyen szavak vannak hogy speciális relativitáselmélet, időutazás ,ikerparadoxon. El ne áruld nem vagyok rá kíváncsi ,aki ilyeneket ír hogy kitaláció az idő meg nem lehet benne utazni miközben a kérdés minkowski geometriára vonatkozik az tisztára gáz.
Ti itt előttem ketten annyira nem vagytok képben hogy az megérne egyenként egy új kérdést.
Lost IN The Darknes
"mert elhiszed azt az ökörséget, hogy a sebesség hatására lassabban vagy gyorsabban tellik az idő."
Tudod az a kis probléma hogy ezt az ökörséget nem csak én hiszem el hanem azok a buta mérnökök is akik a GPS navigációs műholdak órajeleit korrigálják a folytonos önidőlassulásuk miatt mivel 10 000 km/h val mennek (kábé) így rajtuk a mikroprocesszorban lassabban jár az idő ,tudod az az idő ami nem létezik csak az ember kitalációja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!