Meghalt egy àrtatlan 14 éves cigàny gyerek, meggyilkoltàk (ok nélkül) miért nincs nagy dobra verve?
a halott csalàdjàt ismertem néhàny éve.tisztességes roma csalàd.
felhàboritott,hogy amikor egy 13 éves roma fiu késelt(halàleset nem volt)honapokig ezt ràgta mindenki.
most meghalt egy roma gyerek,mégsem hallani sehol kommenteket,semmi nagy hir.
hàt ez hogy na ,nem értem.Fàj a szivem,hogy ilyenek az emberek.közömbösek,egoistàk...
nem mindenkinek szànom ezeket a szavakat,de valahogy ez nem igazsàgos.
RÉSZVÉTEM
Lassan kitör a cigány-magyar háború ebben a kérdésben is!
Csak én azt nem értem hogy az emberek között miért kell ekkora különbségeket tenni.
Amugy sztem a magyarok is csinálnak hasonló dolgokat tehát minket sem kell azért védeni,sőt van mikor a magyar cifrább dolgokat művel mint egy cigány.
Hogy nincs nagydobra verve,lehet jobb is,ki tudja a magyarnak aki ezt tette már nem élne,főleg ha még szabadlábon van,ugy eldurvulna a helyzet,hogy tán az égész várost lekéne csukni.
Egyébként nem értem miért kell állandóan gyilkolni,meg öldökölni,ezt csak a nem normális emberek teszik!
Nekem ez a véleményem.
Lehet hogy nem is volt olyan ártatlan,ki tudja.
Nem akarok semmi rosszat senkinek!
Szeressük egymást gyerekek!!!
Ebben az esetben az alapvető baj az általánosítás. Nincs "a cigány" és "a magyar". Vannak bűnözők és tisztességes állampolgárok. Vannak magyar bűnözők és tisztességes cigányok is. A kettő arányán nem érdemes matyizni, mert egyetlen egy valami számít: Az az ember, akiről épp szó van, melyik csoportba sorolható. Amennyiben tisztességes, rendes ember, a szerint kell vele bánni, ha barna a bőre, ha fehér, ha pedig bűnöző, el kell látni a baját, legyen bár fehér vagy barna.
Épp ez a gyökere az előítéleteknek: Bíróság előtt ne legyen enyhítő körülmény, ha valaki történetesen cigánynak született, de az se, ha magyarnak. Aki amit elkövetett, azért kapja meg ami neki jár. Ez esetben, ha magyar gyilkolt, neki is mérjék ki ugyanazt, amit egy cigány kapott volna fordított helyzetben
Miért kéne mindent nagy dobra verni? Minden órában halnak meg emberek csak ebben az országban, gyerekek is. Az egész híradó egy gyászjelentés lenne, ha mindenkit bemondanának. Lehet, hogy durva, de senkit nem érdekel egy ismeretlen halála. Csak a hozzánk közelállók halála érdekel. De ez így van rendjén. Nem lehet mindenkivel foglalkozni, az egész életed egy siránkozás lenne, ha minden halottra szánnál csak 1 percet. Az, hogy cigány meg nemtudom miért érdekes. Sok más nemzetiségű gyerek halálát sem verik nagy dobra, akkor mi van? A 13 éves késelését azért verték nagydobra, mert azért nem mindennap késelnek 13 évesek.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!