Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem félnétek olyan telefonnal...

Nem félnétek olyan telefonnal 'futkozni', amiről nem lehet hívni, mert lejárt a kártya?

Figyelt kérdés

Beszélgetek egy ismerősömmel, aki olyan telefonnal futkozik este is, munkából hazafele is(10 után), amiről hívni sem lehet, úgy tudom lejárt kártyával se rendőrt,sem mentőt nem tud hívni,ő nem érti,hogy ezen mit kell úgy 'meglepődni'. De egyrészt fiatal nőről van szó, és veszélyes környékről:(.

(fás,erdős helyen jön végig, ahol gyakori a hajléktalan,és a bűnözés is, sajnos).

Sajnálom Őt, de nem is érti meg,hogy féltem is...Szerinte ez nem gáz.

Ti nem félnétek az Ő helyében? Nem aggódnátok érte?

2013. szept. 22. 21:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

nem él a kártyája?

akkor végképp nem értem minek van nála a telefon.

áh, de. azzal fog védekezni. :D

2013. szept. 22. 21:53
 12/22 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Belevan írva a kérdésbe is,hogy a kártya lejárt. Magyarán, hívni Őt-és minket nem tud!

Nem él neki, szóval ahogy mondod!feleslegesen van nála a telefon, max,hogy zenét hallgasson a buszon. Ennyi:)

Megértem én fényes nappal, de este egy veszélyesebb környéken, ahol nem járnak emberek,autók,és egy fiatal nőről van szó,így már kevésbé.

Itt a körülmények a bajok,nem a lejárt kártya...:/

2013. szept. 22. 21:56
 13/22 anonim válasza:
100%

Egyszerű megoldás, venni neki egy kártyát. (Manapság már 500Ft-ért lehet kapni)

Aztán tölteni neki rá pénzt és egy évig él a kártya.

Persze megvan határozva mekkora az összeg ami 1 év életet ad a kártyának, ezt a voda esetén tudom, hogy 3000Ft.

2013. szept. 22. 22:03
 14/22 anonim ***** válasza:
Azt a k#rva élet!!! Írtam egy egész hosszú és részletes kommentet, elvileg el is ment, erre most nincs itt! A megválaszoltak között is néztem, de nincs sehol, eltűnt. Nem mondjátok komolyan, hogy pont át lett helyezve a kérdés másik kategóriába vagy valami (mert akkor történt egyszer hasonló)??? Most hol van az az istenverte komment?! ÁÁÁÁÁ, de ideges tudok ilyenkor lenni!!!!!!!!!!
2013. szept. 22. 22:23
 15/22 anonim ***** válasza:

Fúúúúú, fel tudnék robbanni!!!!!!!! De akkor leírom újra, de most már csak röviden, mert nincs lélekjelenlétem újraírni:

Azt írtam, hogy nekem is letiltották a kártyámat, mert régen nem tudtuk befizetni a számlát és annyit késtünk, hogy végül teljesen tiltották. Hiába írjátok, hogy lehet hívni segítséget, nem így van. Sim nélkül el sem indul a telefon, simmel pedig írja, hogy nem tud csatlakozni sehová előfizetési probléma miatt. Engem sem tudnak hívni, mivel már a számom sem él és a hálózathoz sem kapcsolódik a készülék, mert nincs engedélyezve. A 112-t sem tudom hívni, szívesen megmutatom bárkinek, ha nem hiszi el. Apámmal is vitatkoztunk ezen, mert ő sem hitte el, amikor mondtam neki.

A másik pedig, amit az előbb részletesen kifejtettem az elveszett kommentben, hogy nem sok értelme van a telefonnak ilyen esetekben, mert ha pl. meg akarnak erőszakolni, akkor úgysem lesz lehetőséged felhívni senkit, csak utána. Már ha nem viszi el az értékeidet az illető...

Vegyél az ismerősödnek egy paprikapsrayt, az hasznosabb. Egyébként egyetértek, én sem szívesen járkálok most telefon nélkül, mert ha bármi van nem tudok semmihez sem kezdeni, nem tudok telefonálni, hogy kések nem érek haza mire jönnek leolvasni az órát vagy valami. A fülke ott van, de ilyen ügyeknél az gáz, egyrészt mert váltani kell pénzt bele és sokat elvisz mobilhoz, másrészt mert ha nem veszi fel az illető, akkor állhatok a fülkénél egy órán keresztül.

Azt kérdeztem még az előbb, hogy mennyi idős a barátnőd, szüleit nem érdekli, nem vesznek neki simet, telefont?

2013. szept. 22. 22:31
 16/22 anonim ***** válasza:

Ja egyébként eleinte tényleg lehetett még hívni a 112-t, de engem már nem tudtak hívni a családtagjaim (meg senki) akkor sem. Aztán később már azt sem lehetett és azóta sem, ezért is használom csak ébresztőórának azt a telefont.

Lehet, hogy egyes készülékeknél lehet kártya nélkül is segélyhívót hívni, de ne jelentsétek ki úgy, mintha ez törvényszerű lenne, mert nem az, nem minden esetben lehetséges.

2013. szept. 22. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
És azt nem értem még, hogy akkor miért hordja magával. Időt megnézni, fényképezni, zenét hallgatni? Elég felelőtlen ember lehet.
2013. szept. 22. 22:40
 18/22 A kérdező kommentje:

A 112-t sem tudom hívni, szívesen megmutatom bárkinek, ha nem hiszi el.'

Szegényke, Ő is ezt mondta,hogy de nem tud róla hívni semmit, erre én mondtam neki,hogy de biztos tud, minden telefonról lehet segélykérőt. De akkor lehet tényleg igazat mondott,ahogy írtad is, hogy nem tud azt sem. Nem pár hónapja van már neki lejárva, én nem tudom,hogy mit tud mit sem róla..

17éves múlt.

2013. szept. 22. 23:36
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha megtámadják, akkor a telefon annyit segíthet, hogy hozzávágja. Ahhoz meg nem kell kártya.
2013. szept. 23. 09:06
 20/22 anonim ***** válasza:

Azt írod 17 múlt, tehát még nem is nagykorú. Lehet azért mutatkozik ennyire lazának, mert nem meri megmondani az igazat (már ha ez az igazság), hogy nincs pénzük újat venni. Bár tényleg lehet már olcsón venni kártyát és elég csak néha tölteni rá, hogy éljen a kártya, de gondolom nem nagyon tájékozódtak erről.

Egyébként nem is értem, mit keres egy ilyen fiatal lány, aki ráadásul még nem is nagykorú az után ilyen későn este, pláne veszélyes környéken. Mondjuk ha már dolgozik is, akkor biztos nem jókedvéből... De nem is értem amúgy, én nem engedném el a gyerekemet egyedül éjszakára. Érdekes család lehet, hogy mindenki ilyen nemtörődöm/laza.

Esetleg vegyél neki egy kártyát pl. születésnapjára vagy karácsonyra - vagy csak úgy. Mást nem nagyon tudsz tenni, mindenki maga dönti el, hogyan él.

2013. szept. 23. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!