Párom szerint ilyenkor már ne menjek sehová egyedül mert bajom eshet. Szerintetek?
Ha a párod nem tud elkisérni, akkor maradj otthon.
Hívd fel őket telefonon, de ne menj már ilyenkor.
Faluban lakom, tudom miről beszélek, sajnos!
Nem értem, miért esne bajod... Felnőtt ember vagy, nem?
Én hétköznap 8-9 körül járok haza egyedül a munkából, szép is lenne, ha eljönnék korábban, mondván "félek hazamenni"...
"Egy kis faluban lakunk"
Mi is volt hogy hajnali 1-2 körül voltam kint az utcán semmi sem volt csak 1-2 kutya ugatott.
De ha félsz ne menj!!
Attól függ, milyen környéken laksz. Én itt, ahol mi lakunk nem mernék elindulni, sokszor még nappal is félek, mert sokan kiengedik az utcára a kutyáikat és volt már olyan alkalom, hogy szerencsém, hogy a párom ott volt velem, mert nem biztos, hogy megúsztam volna ép bőrrel.
Ha nagyon rossz környéken laktok, és nem sürgős, akkor ne menj, majd elmész holnap. Vagy kérd meg a párod, hogy kísérjen el, ha tud.
Én megértelek, én se szeretek sötétben kint mászkálni, és az én párom is félt. Ha nem tud elkísérni, de muszáj menned, menj biciklivel!
2 és fél km elég hosszú út, és jó, hogy felnőtt emberek vagyunk, de attól még félhetünk.
Ha nincs biciklid, szerezz be egyet. Én is biciklivel járok haza a munkából, amikor már hamar sötétedik. Nem hosszú az út, de pont útba esik egy kocsma is. Biciklivel elég biztonságos! De mellényed és lámpád legyen mindenképp!
Pedig pont a falu a biztonságosabb, nem?
A mi kis falunkban az utcán hagyott kocsikat sem zárjuk, és a 10-12 évesek is bátran mászkálnak este 8-kor.
Jó, mondjuk itt 200-an lakunk, egy iskolában több a gyerek, mint itt a lakó, mindenki ismer mindenkit, és egy utca az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!