Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen rasszisták a...

JohniDaren kérdése:

Miért ilyen rasszisták a magyarok?

Figyelt kérdés

Elegem van hogy állandóan ok nélkül mindenféle nációt jelzökkel illetnek. Például román-magyar meccsen megállás nélkül megy a zsidózás! Mi köze a románoknak a zsidókhoz??? Vagy bármilyen nemzet, azonnal: cigány! zsidó! náci! Ettől nektek jobb lessz? Nem azt mondom szeressük a cigányokat én is utálom őket, de mi problémátok a szerbekkel, szlávokkal, németekkel, románkkal, erdéyliekkel?

Ne csodálkozzatok ha külföldön utálnak minket!

2013. szept. 5. 19:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, bocs de te miért vagy külföldi?

Magyarul írsz, ez az anyanyelved, a szüleid és az ő szüleik anyanyelve. Erdélyi magyar vagy, ami annyit jelent---Erdélyben élő magyar.

Akkor most mit külföldized itt magad?

2013. szept. 5. 21:15
 12/17 anonim ***** válasza:

"Nem azt mondom szeressük a cigányokat én is utálom őket"

"Én erdélyi vagyok, bármikor mikor ezt elmondtam cigánynak és zsidónak neveztek, mindíg!"

"Mondhattok bármit, ez is csak azt erősiti meg hogy rasszisták vagytok."

Dejszen te is rasszista vagy. És? Persze, a rasszizmus csak addig jó buli, amíg az ember nem érzi a saját bőrén, ha meg a szíve mélyén ő is utál egy népcsoportot, egyből előkerül a kettős mérce.

2013. szept. 5. 23:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Még egy magyar sem ment hozzátok Erdélybe rabolni, fosztogatni, de még csak azért sem, hogy az ottani munkalehetőségeket elorozzák előletek. Nos, ha ti sem mentek Magyarországra, a magyarok sem fognak utálni benneteket!!!!! A magyarok szeretik hazájukat és hűek hozzá! Ez, rólatok, meg sok más nációról már nem mondható el!
2013. szept. 6. 09:44
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, én adok neked egy egyszerű, ugyanakkor elgondolkodtató választ a kérdésre. Biztos vagyok benne, hogy utána száz turbómagyar fog rámugrani, hogy "eznemígyvan, nézdatörténelmet".

És igen, itt kezdődik a probléma. Történelem. Ezek az emberek a múltban, esetleg a múltnak élnek, folyamatosan azzal példálóznak. Képtelenek elszakadni a múlttól, mert az olyan szép volt, hogy inkább még mindig odaképzelik magukat, mintsem belássák azt a tényt, hogy ha megmozdítanák a habtestüket, lehetne ugyanolyan szép, mint akkor. Ez nem feltétlen az ő hibájuk, hanem előjön az "egy bolond százat csinál"-effektus. Ebben az országban mindenki negatív, sehol egy pozitív mondat. Az utcán, a rádióban, a tévében, mindenhol csak pesszimista, megkeseredett embereket látok. Nyilván hallottál már a placebo-hatásról - amikor valamit a fejedben elképzelsz, akkor az úgy lesz (gyógyászatban használják; beszedsz egy bogyót, elhiszed, hogy meggyógyulsz, ezért meg is fogsz gyógyulni). A negatív dolgok negatív élményeket vonzanak be, senki sem tud egy kicsit boldogabban tekinteni a jövőre; pedig ezzel sok stressztől megszabadítanák magukat. Sokan nem képesek örülni az apró dolgoknak, de sokszor még a nagynak sem.

Ilyenkor előjön az, hogy keresni kell egy bűnbakot, jelen esetben ők a cigányok, zsidók, románok, ésatöbbi. Hiszen sokkal könnyebb valakit cseszegetni a saját nyomorodért, semmint megkeresni magadban a hibát, és megpróbálni kiküszöbölni azt. Ezért tartunk ma ott, ahol. Mindenki a másikkal van elfoglalva, miközben azt sem tudja, hogy ő maga mit csinál. Mindenki mosolyogva járkál az utcán, de a mosoly mögött nem jóakarat, hanem a másikkal való kibabrálás, hátbaszúrás bújkál. Sokan nem képesek elfogadni, hogy ők vesztesek, és ahelyett, hogy a kicsiből is megpróbálnák kihozni a legjobbat, inkább szapulják a másikat, mert neki jobban megy.

Én is ilyen voltam egy időben, sajnos, aztán megtanultam, hogy ha arra figyelek, ami engem érdekel, és nem turkálok mások életében, sokkal könnyebb lesz az élet. Nem a múltban kéne élni, hiszen ha valakit, vagy valamit a múltja alapján ítélsz meg, meg is érdemled, hogy te is oda kerülj. Ezek tipikusan ott rostokolnak, ahol a mára sikeressé vált emberek kezdték, és nem tudnak előrébb jutni, mert még mindig a múlton rágódnak - ami ugyan folyamatosan kocogtatja a vállad, de ettől neked nem kell visszatekinteni.

Ideje lenne egy kicsit a jelennel és a jövővel foglalkozni, valamint örülni annak, amit elértünk, bármi legyen is az. Hiszen a mondás így szól: "Ha találsz valamit, ami neked jó, ne indulj el egy még jobbért. Amint megérteted magaddal, hogy neked most jó, akkor ez a jó a legjobbá fog válni." Kicsit bonyolult, de sok igazság van benne.

Remélem, kielégítő választ kaptál, és lesz min rágódnod a nap folyamán, valamint azt is remélem, hogy a sok pesszimistának nyújthatok egy kis segítséget. :)

2013. szept. 6. 09:52
 15/17 anonim ***** válasza:

*A negatív gondolatok negatív élményeket vonzanak be,

Bocsánat, félreírtam. Valamint annyit még hozzátennék - és ezt főként a nagymagyaroknak, nacionalistáknak és hungaristáknak üzenném -, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy tovább fogod-e ezt az unalmas könyvet, és csak lapozol előre, vagy eldobod, és belekezdesz egy sokkal érdekesebb kötet olvasásába.

2013. szept. 6. 10:04
 16/17 A kérdező kommentje:

Az én anyanyelvem román, a szüleimé és nagyszüleimé is. Én sajnos itt születtem, de ettől még románnak érzem magam!

A cigányokat nem azért utálom mert cigányok, hanem mert lopnak, hazudnak, csalnak és egyszer egy megverte a bátyámat. És többségükről ez elmondható. (azért vannak kivételek)

Én azt is megértem aki azért utál egy népcsoportot, mert volt vele rossz élménye. De azt tapasztalom többen csak "divatból" rasszisták, azért mert a haver is az.

És nálunk nem azért utálják a magyarokat mert magyarok, henem mert irigykednek rájuk mert a román képes elvégezni a sz.ar melót is, tesz azért hogy jobb legyen neki, nem csak ül és sír mint itt sokan.

Utolsó: egyetértek veled, pontosan a negatív gondolkodás az amiért elegem van! Ha egy kicsit pozítívabbak lennétek, el tudnátok fogadni a kissebséget, de az a baj hogy nem is karjátok! Mert ugye könnyebb zsidózni meg cigányozni.

2013. szept. 6. 16:44
 17/17 anonim ***** válasza:

"Miért ilyen rasszisták a magyarok?"

Mert ez nem legalább akkora előítélet-beszólás, mint maga a rasszizmus...

2013. okt. 4. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!