Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most olvastam el a Szent...

Most olvastam el a Szent Johanna Gimit. Ez után elkezdtem olvasni Marosi Edittől a Hűvösvölgyi sulit. Szerintem ugyan az! Szerintetek? Többi lent!

Figyelt kérdés
Szerintem a két könyv majdnem teljesen ugyan az, csak az egyik 8, a másik 2 kötetes. Van még visszatérő név is. Igazából (szerintem) semmi vagy csak minimális a különbség. Ti mit gondoltok erről? Szerintetek is hasonlít? Vagy szerintetek nem is hasonlít? Válaszokat szeretnék minél hamarabb! Köszönöm!

2013. szept. 4. 18:14
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
100%
Hát én eddig csak a SzJG-t olvastam... de igen már több embertől is hallottam, hogy másolat.
2013. szept. 5. 16:56
 2/21 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is. Nem hiszem el, hogy ennyire egyezhet két regény...
2013. szept. 5. 17:45
 3/21 anonim válasza:
100%
Jah, tiszta copy. Csak azért van az a különbség hogy ikrekről szól. De azt is csak azért, mert tök átlátszó az egész..
2013. szept. 5. 18:19
 4/21 anonim válasza:

Bocs, azt a mondatot kicsit értelmetlenül írtam :D

Csak az a különbség hogy ikrekről szól.

Nah, így oké =3

2013. szept. 5. 18:20
 5/21 anonim válasza:
94%
Nemtom' én nem olvastam csak az SZJG-t, mert többen mondták, hogy a Hűvösvölgyi suli nem olyan jó!!!
2013. szept. 5. 19:48
 6/21 A kérdező kommentje:
Igen az SzJG sokkal jobb
2013. szept. 5. 20:23
 7/21 anonim ***** válasza:
68%

tényleg sok hasonlóság (lehet) benne - ezt azért mondom, mert én személy szerint nem olvastam, de az ismerőseimtől hallottam a Hv-ről ezt-azt. De ha mégis akkor copy lenne, akkor ki sem adták volna, de mégis.

Nem nagyon értem az embereke... Száz a Hv-nál jobb regény van, amit még nem adtak ki, mert így, mert úgy, de a Hv-t kiadták... Biztos nagyon pénzes Maros Edit, mert ha én mentem volna a kiadóhoz a Hűvösvölgyi suli -val, tuti, hogy nem adták volna ki

2013. szept. 5. 20:30
 8/21 anonim válasza:
82%

Szerintem nem ugyanaz. A Hv-ben inkább a lányok életéről szól a történet, az SzJG-ben meg a suli van a középpontban. Ráadásul ez sokkal valószerűbb. És a szereplők is másabbak. És ebben a karakterek nagyon megváltoznak. És vannak benne fordulatok. Igaz ne túl sok, de van.

Visszatérő név? Mondanál egyet?

Nekem nagyon tetszett, bár az SzJG jobban. De szerintem nem másolat. Ugyanúgy jó. És te hogy írnál meg egy ifjúsági regényt, hogy egyáltalán ne hasonlítson az SzJG-re??? Nem nagyon lehet...

2013. szept. 5. 22:01
 9/21 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak!

Haha, az utolsó mondatodon jót nevettem :))

Sok olyan ifjúsági regény van, ami nem hasonlít az Szjg-re, és az SzJG után íródott... de ezek a könyvek/vagy ki nem adott regények azért nem ismertek, híresek, mert nem hasonlítanak az Szjg-re. Nekem ez a véleményem.

De majd jön egy újabb könyv, lehet, hogy krimi lesz, vagy sci-fi, de a lényeg az, hogy akkor az lesz az újabb "DE JÓÓ, KEDVENC" könyv. Mindig ez van.

2013. szept. 6. 12:13
 10/21 anonim ***** válasza:
46%

Ja, meg még valami!

(utolsó válaszoló vagyok)

Ha az SZJG-ben a suli van a középpontban (mert igen, az van), akkor az olvasók ezt miért nem értették meg?? Sokmindenkitől hallottam a kérdéseket, hogy miért itt lett vége, miért nincs egy "10/20 évvel később" rész...

Én nagyon szeretem a Szent Johanna gimit, ne vegyétek ezt ócsárolásnak, csak leírtam a véleményemet.

2013. szept. 6. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!