Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti Tomóceusz Katatiki lennétek...

Rajcziz kérdése:

Ti Tomóceusz Katatiki lennétek vagy inkább Gyugyu?

Figyelt kérdés

Aki nem értené: Az ötödik pecsét című filmben hangzik el a kérdés. Lehetőségetek van eldönteni, hogy kinek a bőrében szeretnétek feltámadni halálotok után.

Tomóceusz Katatiki egy kegyetlen rabszolgatartó, aki rengeteg szörnyűséget csinál, de nem érzi úgy, hogy bűnt követ el, nincs lelkiismeret-furdalása, sőt, szerinte a korának erkölcsei szerint él.

A másik oldalon ott van Gyugyu, egy egyszerű rabszolga, aki élete során rengeteg szörnyű megpróbáltatáson esik át, viszont azzal vigasztalja magát, hogy nem ő követi el ezeket a szörnyűségeket.

Ti kit választanátok?

2013. szept. 3. 15:03
 1/4 hollófernyiges ***** válasza:

A Tomóceusz Katatiki sokkal menőbb név, szóval ez nem kérdés.

Egyébként meg egy alig százötven éve élt viktoriánus korabeli átlagembert ma elképesztően rasszistának, szexistának és begyöpösödött reakciósnak tartanának, mindenkit csak a saját korának mércéjével szabad mérni.

2013. szept. 3. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:

mivel nincs lelkismeret furdalása ezért az elsőre szevaznék.

ha már 2 ember közül tudok választani és lehetőségem van azt választani aki jómódú lelkismeret nélkül tuti azt választom.

nem akarok szegény lenni lelkiismerettel hiszen most is valahogy így vagyok.

szóval 2 jó emberből inkább a gazdag lennék ha igy lehetne választani, mert önző vagyok és a lelki gazdagság sem kizárt csak lelkiismeret hiányom lenne.

2013. szept. 14. 05:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Én láttam a filmet, és én akkor is az uralkodó lennék. Aki pedig Gyugyut választja, hazudik!
2013. dec. 27. 22:38
 4/4 anonim válasza:

Az a hazug művészi fényképész :D

Amúgy a kedvenc magyar filmem,és Kakatiti lennék.

2014. nov. 3. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!