Ha évek óta lennétek munkanélküliek megpályáznátok egy olyan állást, ahol?
1. A munkáltató munkaügyi és munkavédelmi jogsértést követett el, és eljárás alatt áll éppen emiatt.
2. Állítólag ordibál az alkalmazottaival.
3. Nem egészen biztos, hogy mindent becsületesen csinál a cégénél.
4. Lehet kirúgna 2 hét után, és elvesztenéd a munkád, de ha munkába állsz, a segélyed is. (Úgy tudom, teljesülnie kell az 1 év feltételnek és hasonlóknak, hogy újra megigényelje az ember.)
Én megpróbálnám. Állítólagra nem adunk.
Egyik munkáltató sem csinál mindent becsületesen a cégnél.
Ha ne adj isten, két hét múlva kirúg, a segély tovább is jár.
Ha ordibál az alkalmazottaival, nem kell felvenni a kesztyűt. Aki vitatkozik vele, azzal biztos, hogy kiabál, mert ő a főnök.
Talán csak így tudja érvényesíteni a hatalmát.
Szerintem, ha a munkavédelmi jogsértés miatt megszűnik a cég, te akkor is tiszta maradsz, a segély jár továbbra is.
Ha pedig nem, nem kell vele foglalkozni, mintha nem is tudnál róla.
(Úgy tudom, teljesülnie kell az 1 év feltételnek és hasonlóknak, hogy újra megigényelje az ember.)
Nem. Ha nem a te hibád, hogy újból munka nélkül maradsz, a segélyt tovább fogod kapni.
Ha munkába állsz, a segélyed csak arra az időre kerül elvonásra, amíg dolgozol.
De az sem biztos, hogy ez a munkahelyed megszűnne.
Ha még mindig bizonytalan vagy, akkor menjél be az önkormányzathoz, ahonnan most a segélyt kapod.
Ők pontosan fognak informálni.
Előző vagyok.
Sőt, ha évek óta munkanélküli vagy, akkor igényelheted a munkanélküli hivatalnál a Start-kártyát, amely a munkáltatódnak kedvezményekkel jár.
Ennek mindenképpen nézz utána. Érdeklődd meg a hivatalnál.
Sok szerencsét, én nem haboznék tovább.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!