Bp, Kálvária tér milyen lakásvásárlás szempontjából?
A nyóckert inkább hagyd ki az életedből.
Lakásvásárlás szempontjából előnytelen, mert az itteni ingatlanok nem őrzik az értéküket, hanem eygre csökken az áruk.
Magyarán: ha itt veszel lakást, sokkal kevesebbért tudsz csak túladni rajta.
Szegény vidékiek, így szoktak jól becsapódni. Nincs helyismeretük, megveszik a lakást, mert olcsó, aztán csodálkoznak, ki a szomszédjuk jobbról-balról.
Az említett Havanna (nem Kispesten van, hanem Lőrincen) mostanában nem is rossz. Gettónak gettó, de mióta fullra bekamerázták az egészet, biztonságos.
A nyóckert meg felejtsd el, a leírtakon kívül a házak nagyon rossz állapotban vannak, sok az erősen felújítandó vagy bontandó. Zajos is, rossz a levegő is. Hipermarket sincs a közelben, inkább drága kis boltok. Én innen a külvárosból kocsival 8-10 perc alatt kiérek a Tescóba, a Kálvária térhez talán az Aréna pláza van a legközelebb, de az sem egy árkategória egy Tesco vagy Auchan hipermarkettel.
Ja és parkolóhelyet találni arrafelé gyakorlatilag lehetetlen.
A Blahán nagy a tömeg de én is sokszor várakoztam ott az éjszakaira és max. cigivel akartak letarhálni, de hát nem dohányzom. Az éjszakai buszra váró tömeg általában amúgy is részeg vagy legalábbis nem szomjas, ott a legbiztonságosabb belül már nem annyira.
A népszínház utcában már volt nekem is meleg helyzetem, de megúsztam bár fel kellett kapni a nyúlcipőt a római népségnél. De pl. a zsidónegyed Dohány utcában, ahol elvileg full közbiztonság meg a zsinagóga környékén mindig van járőr is, na ott is több haveromat kizsebelték meg kirabolták már a cigusok.
A 8/9 kerület meg abszolút vegyesfelvágott, újabb építésű lakóparkok, irodaházak, és lerobbant 100 éves házak ,gettók váltják egymást. Ismerek oylan embert, aki ott nőtt fel a 9. kerületben olyan környéken ami full gettó volt akkor nem egyszer és nem kétszer ment haza kék-zöld foltokkal, cipő és pénz nélkül, szakadt ruhában, nem egyszer kellett km-eket futnia, meg kergették hazaáig, most ugyanaz a környék tele új építésű társasházakkal, lakóparkokkal, be van kamerázva és teljesen biztonságos. Portaszolgálat is van, így betörés is ritkaság. Két utcával arrébb meg ott a Szigony utca, ami meg már veszélyes. Itt lakást venni lutri ill. ha itt akar valaki alaposan nézzen körül és érdeklődjön milyen a környék, ha nagyon olcsóért adják a lakást az eleve gyanús.
Ami még fokozottan kerülendő környék Bp-en az a Hős utca, ez az egy utca kész gettó, előtte és utána viszont egyáltalán nem vészes a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!