Miért kell Magyarországnak nyugatot majmolni mindenben?
Pl.ruhák, életstílus.Ha az ország is elnyugatiasodik, akkor akkor mi lesz a magyar kultúrával?
Lassan ciki magyaroknak itthon magyarnak lenni,mindneki(tiszteleta kivételnek)nyugatot majmolja.Lassan elveszik a kultúránk.
Mi nyugaton élök nem felejtünk, mi itt próbáljuk a kúlturánkat fentartani. én pl mesélek sok érdekes dolgot magyarországról, a kultúránkról. egyszer meg is jegyezte egyik ismerösöm hogy honvágyam van hogy mindig csak jót mesélek?
de szerintem ez inkább a fiatalok körében van és ahogy örgednek annál jobban vissza térnek a kultúrához.
pl én is 27 évesen szivesen megyek egy néptáncfesztivált megnézni annak idején tuti kétszekérrel sem tudtak volna oda rángatni.
Hofi Géza mondta, miután a Szovjetek kivonultak, és az Amerikaiak épp készültek bevonulni Taszárra:
-Na! Itt az új segg! A magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája széle!
:-)
Valahogy egyet kell értenem vele, pedig én is ízig-vérig magyar vagyok!
Valahol itt lehet a hiba is! Mindig a múlttal, és másokkal foglalkozunk (tisztelet a kivételnek!) az helyett, hogy a jövőt építenénk magunknak!
igazából nem értem a kérdést.
pontosabban azt nem értem, hogy mit tartanál kívánatosnak? pl. ruhák és életstílus terén. Járjunk népviseletben? Szóljon népzene a rádióból?
a problémát értem, csak azt nem, hogy szerinted mi lenne a jó.
Szerintem meg a sok nyugati hatás ellenére azért nem vesztek el hagyományok:
-étkezés
-népzene
-népviselet
-népszokások
-magyar nyelv és irodalom
-sok magyar modern képzőművész is van
Nem hinném, hogy a fentieknek feltétlen a mindennapokban kizárólagfosan kellene megjelnni. A fontos az, hogy ápoljuk a hagyományokat, a gyerekek tanuljanak róluk az iskolában. És egy társadalomban legyenek egyének akik felválaják bizonyos tradíciók ápolását - de ez mindíg így van -
Szóval szerintem nincs miért aggódnod.
Szerintem nem a nyugatot 'majmoljuk'. Ha valaki nyugaton jar, egesz mast lat, mint ami nalunk van. Sem oltozkodesben (nyugaton sokkal tisztessegesebben oltozkodnek pl. a nok), sem tisztessegben, sem masban nem nagyon hasonlitunk a nyugathoz.
Ezzel szemben nalunk rengeteg a graffiti, szemet, nagyon sok a csalas, lopas, egyebek...nem sorolom tovabb.
Es egyetertek az egyik hozzaszoloval, rengeteg a hagyomanyorzo kezdemenyezes, szoval nem kell felni, hogy a magyar kultura elvesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!