Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell Magyarországnak...

Miért kell Magyarországnak nyugatot majmolni mindenben?

Figyelt kérdés

Pl.ruhák, életstílus.Ha az ország is elnyugatiasodik, akkor akkor mi lesz a magyar kultúrával?

Lassan ciki magyaroknak itthon magyarnak lenni,mindneki(tiszteleta kivételnek)nyugatot majmolja.Lassan elveszik a kultúránk.

2008. júl. 1. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi nyugaton élök nem felejtünk, mi itt próbáljuk a kúlturánkat fentartani. én pl mesélek sok érdekes dolgot magyarországról, a kultúránkról. egyszer meg is jegyezte egyik ismerösöm hogy honvágyam van hogy mindig csak jót mesélek?

de szerintem ez inkább a fiatalok körében van és ahogy örgednek annál jobban vissza térnek a kultúrához.

pl én is 27 évesen szivesen megyek egy néptáncfesztivált megnézni annak idején tuti kétszekérrel sem tudtak volna oda rángatni.

2008. júl. 1. 18:18
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Hofi Géza mondta, miután a Szovjetek kivonultak, és az Amerikaiak épp készültek bevonulni Taszárra:

-Na! Itt az új segg! A magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája széle!

:-)

Valahogy egyet kell értenem vele, pedig én is ízig-vérig magyar vagyok!

Valahol itt lehet a hiba is! Mindig a múlttal, és másokkal foglalkozunk (tisztelet a kivételnek!) az helyett, hogy a jövőt építenénk magunknak!

2008. júl. 1. 21:32
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

igazából nem értem a kérdést.

pontosabban azt nem értem, hogy mit tartanál kívánatosnak? pl. ruhák és életstílus terén. Járjunk népviseletben? Szóljon népzene a rádióból?

a problémát értem, csak azt nem, hogy szerinted mi lenne a jó.

2008. júl. 2. 08:01
 4/6 anonim válasza:
74%
Szerintem attól hogy a nyugati stílust vagy a tengerentúli divatot vagy a távolkeleti ételeket estleg az afrikai zenét átveszi egy népcsoport attól még a saját kultúrája magmarad, lesznek akik örzik a hagyományokat. Már az ókorban is keveredtek a kultúrák és így alakultak ki új irányzatok, művészeti korszakok és cserélödtek a tudományos ismeretek. Ez egyfajta haladás. És a mai napig mki ismeri az ógörög és ókori római stílusokat, kultúrákat.
2008. júl. 3. 06:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a sok nyugati hatás ellenére azért nem vesztek el hagyományok:

-étkezés

-népzene

-népviselet

-népszokások

-magyar nyelv és irodalom

-sok magyar modern képzőművész is van

Nem hinném, hogy a fentieknek feltétlen a mindennapokban kizárólagfosan kellene megjelnni. A fontos az, hogy ápoljuk a hagyományokat, a gyerekek tanuljanak róluk az iskolában. És egy társadalomban legyenek egyének akik felválaják bizonyos tradíciók ápolását - de ez mindíg így van -

Szóval szerintem nincs miért aggódnod.

2008. júl. 3. 09:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a nyugatot 'majmoljuk'. Ha valaki nyugaton jar, egesz mast lat, mint ami nalunk van. Sem oltozkodesben (nyugaton sokkal tisztessegesebben oltozkodnek pl. a nok), sem tisztessegben, sem masban nem nagyon hasonlitunk a nyugathoz.

Ezzel szemben nalunk rengeteg a graffiti, szemet, nagyon sok a csalas, lopas, egyebek...nem sorolom tovabb.

Es egyetertek az egyik hozzaszoloval, rengeteg a hagyomanyorzo kezdemenyezes, szoval nem kell felni, hogy a magyar kultura elvesz...

2008. júl. 7. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!