Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A világ mely részein jártál...

A világ mely részein jártál eddig életedben? Hol tetszett a legjobban? Hová szeretnél még elmenni?

Figyelt kérdés
Országok, városok, tengerpart...?
2009. okt. 30. 23:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A komment megírásának időpontja: ma 01:11

baselba és sziciliaba a munkámon keresztül jutottam el. németosrzágot szintén a munkámon keresztül jártam be.

normandiába és párizsba 16 éves koromban voltunk egy biciklitúra keretén belül. 15-en voltunk, párizsig vonattal, onnan biciklivel. vittük magunkkal a bicikliket, a sátrakat és a kis spirituszfőzőt, aránylag olcsón megúsztuk, hatalmas buli volt. :)

olaszországba is sokat voltam kempingben a gardató környékén. az első USA utazásom szintén egy hátizsákos túra volt.

mindig figyeltem arra, hogy hol kapok kedvező ajánlatot, miképp tudom a céljaimat a pénztárcámhoz igazítva megvalósítani.

nekem soha nem volt öröklakásom vagy házam, mert ezek számomra nem olyan fontosak. mindig is bérlakásban laktam. az iskola és tanulás mellett 14 éves koromban kezdtem el minden félét dolgozni (újság kihordás, karácsonyfa árusítás, raktárakban dolgoztam a szünetekben stb. - mikor mi adódott.) 24 éves koromig a szüleimnél laktam, tehát aránylag alacsony költségekkel (fizetésem 25%-át adtam anyuéknak).

most 49 éves vagyok. mint említettem nincs öröklakásom, viszont vannak olyan élményeim, tapasztalataim, amit senki nem tud tőlem elvenni. azt veszem észre, hogy az átlagnál szélesebb látókörrel rendelkezem, amihez nyilván hozzájárult a külföldi tapasztalat.

fiataloknak ajánlom az interrailt [link] ez is pl. egy olcsó utazási lehetőség.

ha rajtam múlna, akkor én pl. katonaság helyett mindenkit arra köteleznék, hogy 25 éves koráig éljen legalább 6 hónapot valahol külföldön és akkor talán jobban megértene sok mindent és kevésbé irigykedne.

2009. okt. 31. 11:12
 12/12 anonim ***** válasza:
Jamaika nagyon pazar. és Indiába még elmegyek mindenképp.
2009. okt. 31. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!