Mi a véleményetek, hogy az idei tanévtől rendőrök lesznek az iskolákban?
azért nem durva ez? ugye a drogozással indokolják, na de nem értem a dolgot.
1, ha drogozik is valaki, ugye amíg nem terjeszti, addig elvileg az ő különleges -és így fokozottan védett- adatát képezi, mint betegség. na ezek után vajon ki az aki ha akart is volna, ennek tudatában is mer egyáltalán bármilyen segítséghez folyamodni? (oké, tudom, már az új Btk-ban ez is más lett, de ennek ellenére se tiszta a kép)
2, és ezt hogy gondolják? afféle erkölcscsőszködés lesz ez? azaz ha valaki dohányzik, netán a wc-ben iszik és stb stb, netán két fiú puszizkodik és stb, azaz bármi ami szerintük nem fér össze a jelenlegi erőszakos álkeresztény szemlélettel, az majd közösségellenes lesz? majd rendőr bácsi mindjárt elviszi?
3, és a gyakorlati megvalósítása mégis hogy zajlik és mennyi pénzbe kerül ez a nagy semmi? mert az tök jó, hogy most megetették itt a népet, hogy a fiatalok védelmében majd aztán hű de vigyáznak rájuk, és így aztán rögtön megjavul az ifjúság, na csak azt hagyták megint ki, h az ifjúság se fogyatékos feltétlenül.
De és ez hogy fog kinézni? egész nap járkál egy rendőrpáros az iskolafolyosón?
4, aztán végül: vajon mindez mennyire vágja tönkre az eddig se nagyon létező bizalmas tanár-diák viszonyt?
Mit szóltok az egészhez? vajon eleve milyen alaphangulatot teremt az, ha az iskolában rendőrök masíroznak?
Nem lesz ez olyan komoly. :) Bemennek 5 percre, körbe járják az épületet, elhajtják a "hívatlan vendégeket", és ennyi. Majd gondolod a wc-be rád nyitják az ajtót? Jajj ne már! :)
Amúgy ez a mondatod full hülyeség : ha drogozik is valaki, ugye amíg nem terjeszti, addig elvileg az ő különleges -és így fokozottan védett- adatát képezi, mint betegség.
Szerintem kb annyira lesz hatékony, mint sarokcsiszolóval körmöt reszelni. Ha egy komplett tanári kart meg tudtak kerülni, nem az a két rendőr fogja rendbe vágni a dolgokat. A helyzet sok iskolában tényleg szörnyű, OTT lehet pozitív hatása, de szerintem alapjában véve semleges vagy negatív.
Szokásos Fidesz-féle populista baromság.
na azért annyira mégse helyes sztem, viszont szintén jó úton megyünk egy újabb kellékkel a fiatalok teljes tönkre tétele felé.
Biztos olvastad, már megjelent egy olyan cikk, hogy "kitették az iskolapszichológust, helyére beköltözött az iskolarendőr"
na hát ez így magyar módra a problémamegoldás valóban, egyszerűen felháborító na. de most már lassan tényleg azon a ponton vagyok, hogy eddig csak a középiskoláig jutottunk a menekülési szintekben (ez jól megfigyelhető tendencia, régebben csak egyetem után mentek külföldre, aztán inkább már az egyetemet is kint végzik sokan, miután szétcseszték a magyar felsőoktatást, na most meg már nem csak ott tartunk, hogy középiskolákból is menekülnek az értelmesebb fiatalok és már azt is külföldön végzi a tehetősebb réteg, de lassan az általános iskola is nagy kérdéssé válik).
Ez most csak egy hozadéka az egész folyamatnak, de szal ez a "pszichológus helyett rendőröket az iskolába" fantasztikus ötlet ez egyszerűen már hajmeresztő ... Teljesen logikus, az okos rendőr majd megoldja a fiatalok problémáit, ja hogyne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!