Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti szívesen élnétek Japánban?

Ti szívesen élnétek Japánban?

Figyelt kérdés
Ha igen miért ? És ha nem miért nem ?
2013. aug. 20. 00:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Turistaként nagyon szívesen mennék, érdekel is a kultúrájuk, de a mindennapokra nekem sok lenne. Azonkívül ott férjet sem találnék, mert a hónom alatt sétálnának el.

Több japán ismerősöm van, kedvelem őket, de nem élnék ott.

2013. aug. 20. 03:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Detto mint az elsö...Nagyon szep orszag es a kultura is nagyon erdekes,de nem tudnam elkepzelni az eletemet egy olyan orszagban ami egy szigeten fekszik a sok katasztrofa miatt es ott vannak a közelben a kommunista orszagok...Inkabb nem elnek ott... Ja es nagyon nagyon sok ember el Japanban föleg Tokioban, az is nagyon zavarna...
2013. aug. 20. 08:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az első kettőhöz.

Ösztöndíjjal éltem már kint, és szép, tiszta meg minden, de dolgozni nem dolgoznék ott, bediliznék.

Itthon M.o-on is dolgoztam japánokkal, attól is bediliztem, ott is hagytam. (Mondjuk nem csak miattuk, hanem mert a magyar meg japán munkamorál rettenetesen ütközött, és én voltam ennek a találkozási pontja, két tűz között...)

Turistaként nagyon jó, én is visszamentem nyaralni oda az ösztöndíj után pár évvel. De az igaz, hogy amint jobban szeretnél bekapcsolódni az ottani életbe, már nem látnak olyan szívesen, illetve hatalmas elvárásokat támasztanak, és nehezen fogadnak be.

2013. aug. 20. 11:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Gondolkoztam ezen a kérdésen, hogy ott lenne jobb vagy itt. Kicsi koromban éltem kint, japán származású vagyok, így az állampolgárságot is megkapnám - csak szerintem normális munkát szerezni ott sem lenne olyan egyszerű még jó végzettséggel sem - főleg "idegenként", drága az élet és nőként elég nehéz lehet hozzászokni az ottani normához az európai szokások után.

Ha ott nőttem volna fel akkor biztos Magyarország tűnne furcsának, de így Japán az. Tervezem a külföldi munkavállalást, de épp emiatt inkább valamelyik európai ország lesz a nyerő, esetleg távolabbi angol nyelvű ország - de Amerikába és Ausztráliába viszont nehéz letelepedési engedélyt kapni.

2013. aug. 20. 14:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Az igaz hogy a külföldieket nagyon megnézik és hogy nem úgy bánnak vele mint a többiekkel ?
2013. aug. 20. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Főleg azokon a helyeken nézik meg a külföldieket ahol nem sok van belőlük, tehát Észak-Japánban egy kisvárosban jobban meg fognak bámulni, mint Tokióban.

A turistákhoz már szerintem hozzászoktak de nyilván velük másképp bánnak mint a többi japánnal, viszont míg őket inkább körülugrálják, az odaköltözőket konkurenciának veszik.

2013. aug. 20. 18:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Kár. :S Nemrég elgondolkoztam hogy milyen lenne ott élni mert szeretem a nyelvet és a kultúrát. Utánanéztem és máshol is írták hogy nem nagyon fogadják be a japánok az idegeneket. Ez nagyon letörte a lelkesedésemet a japánok iránt is...
2013. aug. 20. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele, nagyon szép hely meg szívesen mennék oda. Érdeklődöm már egy jó ideje Japán iránt, de én is csak olyanokat hallok, hogy alig fogadják be a külföldieket..
2013. aug. 20. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!