Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jól tettem vagy teljesen...

Jól tettem vagy teljesen felesleges hülyeség volt?

Figyelt kérdés
19 éves srác vagyok. vidéki kisvárosban lakom és csendesebb típus vagyok, nem bulizós típus. havonta 1-2x szoktunk olyat csinálni hogy beülünk egy kocsmába haverommal pl, és egy sör és feles melett elbeszélgetünk sok sok dologról. tegnap is volt egy ilyen alkalom. ő dohányzik és már csak kevés hely volt nyitva, elmentünk a városközpontba egy kicsit "elitebb hely" végülis pub de hátul van ilyen diszkó szerű szórakozási lehetőség is, és tartottam is kicsit hogy lesznek zűrös arcok, de végülis nem voltak és leültünk oda az előtérbe. bőr kanapékra. előtte is voltunk egy helyen de általában az külvárosi kis kocsmák egyike sz.val volt bennünk egy kis pia, és láttam mennyi sokféle felhozatal van...eszembe jutott hogy én milyen rég ki szerettem volna próbálni a martinit és a tequilát eddig valahogy nem volt rá lehetőségem, nem vagyok nagy piás. és rászántam magam hogy igyunk. én fizettem haveromnak is. és igazából itt érkeztünk el hogy mennyire csináltam ezzel hülyeséget...mert ha azt nézzük, mondhatjuk azt is boldog lehetek, kipróbáltam (ha még ennyi idősen is) amit szerettem volna de közben meg mikor fizettem is, és 900 volt 2 tequila kicsit bűntudatom lett hogy mire fel dőzsölök én itt, mikor nem vagyok gazdag, felvágós, és egyáltalán ilyen helyre járó, és kicsit bűntudatom is volt...elénk tették jéggel citrommal mintha valami gazdag ember unalmában betért volna inni egyet ezt éreztem a bőrkanapén hátradőlve holott nekem anyám-apám csak szakmunkás és valószínűleg én is az leszek, nem lesz nagy fizetésem, ilyen körülmények, satöbbi satöbbi. szerintetek most nem volt baj ez az egész, tényleg legalább kipróbáltam amiket szerettem volna vagy csak fölösleges pénzszórás volt?
2009. okt. 28. 21:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Előző kivételével szerintem minden válaszoló némileg mellébeszél.

Értem mi a gondod, én is voltam így, néha ma is felmerül egy-egy beszerzéssel kapcsolatban az az érzés, amiről írsz. Igazad van, ezt nem engedheted meg, és nagyon jó, hogy ezzel teljesen tisztában vagy. Szerintem olyan ember válik belőled (vagy már vált is), aki tud bánni a pénzzel, és ehhez gratulálok, mert kisebbségben vannak akik felelősen gondolkoznak e téren.

Az a hely nem a te pénztárcádnak van fenntartva. Ez így igaz, mégha egyes válaszolók ezt elkenik is. Ettől nem kell az embernek kisebbségi érzésben lenni, vagy kevéssé értékesnek gondolni magát. Higgyük már el tényleg, hogy nem a pénztárcája minősíti az ember értékét.

Döntsd el, ilyen gyakran és milyen értékben engedsz meg magadnak egy-egy ilyen kiruccanást. Én a cukrászdával vagyok így. Mondhatod pl. hogy félévente 2000.- Ft. Így részed is van benne, meg nem is terheled meg a kasszát túlságosan.

Benned van egy fék az anyagiakat illetően, és örülj ennek! Nem lesz belőled egy eladósodott kiszolgáltatott ember.

2009. okt. 28. 23:18
 12/13 A kérdező kommentje:
utolsónak: nem csak arról 900ról volt szó, de mindegy is, többiek, igazatok van, nem kell ezen aggódnom hogy most így alakult, egy kellemes élménynek könyvelem el megerősítettetek benne, köszönöm:)
2009. okt. 28. 23:21
 13/13 A kérdező kommentje:
a 23:12esre értettem az utolsót még mikor belekzdtem ő volt.. hát igen, teszek is róla hogy ne legyek soha eladósodott, a szüleim belém nevelték hogy osszam be a pénzem, lehet ezért is éreztem ezt most feleslegesen kiadott túl soknak, ami végülis igaz is de legalább nem ítélik el mások sem úgy veszem észre csak én ereztem úgy
2009. okt. 28. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!