Németország - hogy tudok kijutni olcsón, ha vonattal szeretnék menni? Kimondottan Rettenbergbe nem is lehet eljutni?
Kedves fórumtagok!
Régebben nézelődtem a máv elvira oldalán, ahol meg tudtam nézni, hogy kimondottan Rettenberg-be megy-e vonat. Nos igen, megtaláltam, hogy megy, és nagyon sok más helyre is voltak járatok a MÁV oldalán.
Most viszont nem találom. Ez az egész valahogy megváltozott, és a nemzetközi járatok menüpontban is csak néhány helyre megy el vonat Németországba.
Rettenbergnek még a közelébe sem! Pedig nekem az a célom.
Busz sem megy kimondottan oda, de olyan busz megy, aminek az állomása 50 km-rel Rettenberg mellett van.
onnan esetleg taxival eljutnék abba a buszállomásra/vonatállomásra ahonnan Rettenbergbe megy vonat/busz.
Onnan meg egyenesen mennék egy Németországi belföldi járattal Rettenbergbe.
csak épp ezzel az a gond hogy nagyon sok plusz költség.
ennél jóval olcsóbban szeretném az utat.
busszal pedig nem szívesen mennék Németországba, tudom, hogy többször meg fog állni helyeken, meg gondolom WC-re is lehet majd menni, de nem tudom, hogy be mernék-e vállalni 10 óra buszozást.
azt is utáltam amikor 3 órát buszoztam egyszerre.
volt már hányingerem is a buszon. a vonat sokkal jobb számomra.
a MÁV-on kívül semmilyen más vonatjárat nincs Németországba? Kimondottan Rettenbergbe, vagy annak közelébe?
Repülővel nem mennék ki, mert az 30.000 Ft csak oda.
még annak örülhetek, hogy ki tudok jutni 50 km-re Rettenberghez, onnan meg belföldi járattal el tudok oda jutni. de ez így sokkal drágább és gubancosabb is.
Valaki tudna segiteni, aki tapasztaltabb külföldi utazások terén?
Köszönöm a válaszokat!
Nem neztem meg, merre is van a Rettenberg, de alapjaraton azt tudnam javasolni, hogy vagy a muncheni vagy a drezda-berlini eurocityvel menj ki, es onnet meg a bahn.de oldalan veve jegyet haladj tovabb. Az eurocity / euronight meglehetosen olcso, de rengeteg ido, igy nem biztos, hogy osszessegeben megeri majd.
A nemet vonatjegyet nagyon konnyen meg tudod venni online, en rengetegszer nyomtattam itthon a jegyet es a DB nem okozott csalodast. Ha IC-t hasznalsz odakinn, valoszinubb, hogy belefutsz majd valamilyen akcioba. pl. ha tobben mesz akkor olcsobb (max. 5 foig), de van amikor az az olcsobb hogy retour jegyet veszel elovetelben, egy adott vonatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!