Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van olyan nép/ország akiket/am...

Van olyan nép/ország akiket/amit nem utálunk mi Magyarok?

Figyelt kérdés

2013. aug. 1. 14:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Egyébként pl. örmények a legutóbbi balhé előttig ismertek és kedveltek minket magyarokat, egyébként többek között ezért szólt a miniszterelnökük a lakossághoz, hogy ne égessenek magyar zászlót, mert az azeri baltás ügyhöz a magyar kormánynak van köze, a magyar népnek nem.
2013. aug. 1. 16:04
 12/22 A kérdező kommentje:

11

hát én az a történet előtt azt sem tudtam hogy léteznek ilyenek hogy örmények....

hát azért a törökök jól lelassították a fejlődésünket hogy rohadnának meg

2013. aug. 1. 16:23
 13/22 anonim válasza:
100%
Az hogy a lengyelek nem tettünk értünk semmit az egy hatalmas nagy baromság.A két nép kapcsolata már az Árpád-kor idejére visszanyúlik.A történelem folyamán rengetegszer segítettük ki egymást.1848-49-es szabadságharc idején rengeteg lengyel támogatta a magyar ügyet,harcoltak oldalunkon pl. Bem tábornok,akiről remélem hogy hallottál. Ezen felül még rengeteg történelmi esemény kapcsolja össze a két népet pl. lengyel-magyar perszonálunió,az 1956 október 23 bekövetkező szolidaritási tüntetés is a lengyelek miatt jött létre.Ők is tettek értünk rengeteg dolgot és mi is értük. Nyugodtan nézz utána ha érdekel,mert erről órákig is beszélgethetnénk.
2013. aug. 1. 19:56
 14/22 A kérdező kommentje:

13

értem, köszönöm

szóval a Lengyelek

2013. aug. 1. 23:00
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem általánosságban senkit nem utálunk. Én legalábbis nem. Mindenhol vannak normális emberek, meg kevésbé normálisak is. Amúgy a törökökkel kapcsolatban elgondolkodtató, hogy a török kiűzése (1699) után mindössze 4 évig tarottak a boldog békeidők, majd 1703-ban kitört a Rákóczi-féle szabadságharc, ennyit arról, hogy mennyire rossz volt nekünk előtte és mennyire jó utána. Amúgy a törökök kifejezetten szerentnek minket (legalábbis azok, akikkel én találkoztam), mivel testvérnépnek tartanak, nagyon sok közös kulturális vonásunk is van velük, mivel már a honfoglalás előtt is szoros kapcsolatban éltünk a türk törzsekkel.
2013. aug. 1. 23:50
 16/22 anonim ***** válasza:
Én személy szerint senkit nem utálok. De elvileg a lengyeleket hivatalosan is bírjuk.
2013. aug. 4. 00:39
 17/22 anonim ***** válasza:
Japánokkal is nagyon jóban vagyunk, általánosságban kedvelik a magyarokat, úgy tudom :) Hosszú ideje tartanak Japán napot is Budapesten, ahol ezt a diplomáciai kapcsolatot ünneplik meg úgymond.
2013. aug. 4. 17:39
 18/22 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, hogy népeket, országokat utálnánk. Kérdező, te történelmi eseményekre hivatkozol. Gondoltál már a honfoglaláskori magyarokra? Ha valakit utálni lehet, azok mi lennénk.
2013. aug. 6. 17:10
 19/22 A kérdező kommentje:

18

csak azért mert királyok voltunk??

2013. aug. 6. 18:57
 20/22 anonim ***** válasza:
Javaslom, mélyedj el egy kicsit abban a "királyságban". Van fogalmad, miből áll egy lakott terület elfoglalása? Öldöklés, pusztítás, nyomor. És ne gondold ám, hogy csak katonák pusztultak. Elődeink ugyanúgy falhoz vagdalták a csecsemőket, megerőszakolták, aztán felkoncolták a gyereklányokat, mint a világ bármely részén történik a háborúk során.
2013. aug. 7. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!