Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van olyan nép/ország akiket/am...

Van olyan nép/ország akiket/amit nem utálunk mi Magyarok?

Figyelt kérdés

2013. aug. 1. 14:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem utálok egy országot sem.
2013. aug. 1. 14:10
 2/22 anonim ***** válasza:
76%
Hallottál már a lengyel-magyar barátságról?
2013. aug. 1. 14:11
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem utálok egyetlen népet sem, csak egyes embereket, de azokat függetlenül a nemzetiségüktől.

Bár néha szoktam mondani, hogy köcs ög franciák meg b uzi angolok, de azt csak poénból nyomom :-)

2013. aug. 1. 14:24
 4/22 anonim válasza:
100%
Nem hinném,hogy mi minden országot utálunk.Bár az tény hogy történelmünk során rengeteg ellenséget szereztünk,bár abban kételkedem hogy ezt magunknak köszönhetjük.A lengyel-magyar barátságról pedig illik tisztában lenni.
2013. aug. 1. 14:24
 5/22 schocko ***** válasza:
100%
Én itt elég sok lengyellel szoktam találkozni, de még egy sem hallott a Lengyel-Magyar barátságról...
2013. aug. 1. 14:27
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Én - interneten - csupa olyan lengyelbe futottam, akik ismerték a régi mondást, nagyon barátságosak is voltak. Gondolom személyfüggő.

Az is, hogy ki milyen országot szeret, nem szeret.

Lengyelekkel történelmileg jó a viszonyunk. És elég sokan kedvelik a finneket például.

2013. aug. 1. 14:32
 7/22 anonim ***** válasza:

#5 ok :)

[link]

2013. aug. 1. 14:33
 8/22 anonim válasza:
Szerintem sokan ápoljak még ma is a lengyel-magyar barátságot,ami szép dolog.Ezen kívül még jól kijövünk a németekkel is ahogy hallottam kint dolgozó ismerősöktől.(Kedvelnek minket/munkaerőnket)
2013. aug. 1. 14:43
 9/22 A kérdező kommentje:

8

hát mondjuk a németek miatt elég sokat szívtunk....(mondjuk ez elmondható majdnem az összes Európai országról)

a Lengyelekkel is csak azért vagyunk jóban mert segítettünk nekik a világháborúba ha jól tudom, viszont ők persze nem tettek értünk semmit ahogy egyetlen ország sem az egész világon, egymás seggét meg ott nyalják ahol tudják

2013. aug. 1. 15:21
 10/22 anonim ***** válasza:

Ami a lengyeleket illeti, nem pusztán oda vezethető vissza a dolog, hogy a menekültjeiket befogadtuk akkor, amikor egyébként a nácik szövetségeseink voltak.

Hanem eleve ha az újkor történelmét nézed, mindkét ország elég sokat szívott, így aztán kissé hasonló, borúlátó mentalitás alakult ki itt is és ott is.

Szívni elég sok nép miatt szívtunk, bár megjegyzem szerintem ez túl van hangsúlyozva a magyar történelem oktatásban, mert vannak fordított példák is, csak általában minden nép azt hangsúlyozza ki, ő mennyit szívott a másiktól. Én nem gondolom, hogy a mongol, török, orosz, német megszállások miatt utálnom kellene ezeket a népeket manapság.

2013. aug. 1. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!