Van olyan nép/ország akiket/amit nem utálunk mi Magyarok?
Én sem utálok egyetlen népet sem, csak egyes embereket, de azokat függetlenül a nemzetiségüktől.
Bár néha szoktam mondani, hogy köcs ög franciák meg b uzi angolok, de azt csak poénból nyomom :-)
Én - interneten - csupa olyan lengyelbe futottam, akik ismerték a régi mondást, nagyon barátságosak is voltak. Gondolom személyfüggő.
Az is, hogy ki milyen országot szeret, nem szeret.
Lengyelekkel történelmileg jó a viszonyunk. És elég sokan kedvelik a finneket például.
8
hát mondjuk a németek miatt elég sokat szívtunk....(mondjuk ez elmondható majdnem az összes Európai országról)
a Lengyelekkel is csak azért vagyunk jóban mert segítettünk nekik a világháborúba ha jól tudom, viszont ők persze nem tettek értünk semmit ahogy egyetlen ország sem az egész világon, egymás seggét meg ott nyalják ahol tudják
Ami a lengyeleket illeti, nem pusztán oda vezethető vissza a dolog, hogy a menekültjeiket befogadtuk akkor, amikor egyébként a nácik szövetségeseink voltak.
Hanem eleve ha az újkor történelmét nézed, mindkét ország elég sokat szívott, így aztán kissé hasonló, borúlátó mentalitás alakult ki itt is és ott is.
Szívni elég sok nép miatt szívtunk, bár megjegyzem szerintem ez túl van hangsúlyozva a magyar történelem oktatásban, mert vannak fordított példák is, csak általában minden nép azt hangsúlyozza ki, ő mennyit szívott a másiktól. Én nem gondolom, hogy a mongol, török, orosz, német megszállások miatt utálnom kellene ezeket a népeket manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!