Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Bíbor névről?

Mi a véleményetek a Bíbor névről?

Figyelt kérdés
Bíborkáról már hallottam, Bíborról nem igazán.:)

2013. júl. 31. 00:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tetszik.
2013. júl. 31. 00:38
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
Szörnyű dolog ilyen névvel büntetni valakit.
2013. júl. 31. 00:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Az egyik leendő osztálytársamat hívják így, fogalmam sincs hogy fogom szólítani. Lehet egyáltalán becézni? Nekem nem tetszik.
2013. júl. 31. 10:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig is tetszett ez a név. Csak ne becézd bibikének:D
2013. júl. 31. 12:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem becézem sehogy, simán a Bíbort használom.:)
2013. júl. 31. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:
37%
Hajmeresztően idétlen és borzalmas. Elsőre a Bíborka férfi megfelelőjének tűnik, és az a benyomásom róla, hogy vagy elképesztően divatos, vagy kisebbségi.
2013. júl. 31. 19:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A leggyönyörűbb női név a világon!

Nekem a kedvenc női nevem már vagy egy évtizede, ha kislányom lesz Bíbor Anna névpárost kapja.

Szerintem becézhető, én már most kitaláltam neki egy csomót:

Bori, Boris, Borka, Borcsa, Bora, persze először a Biri is eszembe jutott, de erre közölte a húgom, hogy mi bili?

szerintem nem gond hogy az általam felsorolt becenevek inkább a Borbála becézőiként gyakoriak.

A Bíborka a régi magyar Bíbor név 19. századi felújítása, mikor minden né után oda biggyesztették a -ka végződést, azt hitték ettől nőiesebb lesz a név, pedig szerintem csak kislányos lesz. Pl: Hajnalka, Aranka, Piroska

2013. aug. 1. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!