Persze, nem is kevese. A színek aktívan befolyásolják za ember hangulatát, pl köztudott, hoyg a zöld nyugtató, a piros egy agresszív szín és meleg érzetet kelt, a kék hideget és nyugodt. Persze önmagában nem is csa ka kedvenc szít érdemes nézni, hanem azt, amit szeretsz és amit utálsz, tehát hogy milyen színeket részesítesz előnyben.
2013. júl. 29. 21:25
3/7 schocko válasza:
Igen, elárulja, hogy milyen színt kedvel.
2013. júl. 29. 21:28
4/7 anonim válasza:
Amit a második ír az mellébeszélés. Semmi köze nincsen a színek által kiváltott hatásoknak ahhoz, hogy elmondom, hogy a kék a kedvenc színem...
És van például olyan idegbeteg ismerősöm, akinek a kedvenc színe a zöld, egy csomó zöld cucca is van, és egyáltalán nem egy nyugodt ember. Van olyan, amelyiknek a fekete, és ő meg nem komor, depresszív, meg semmi. Szóval semmi köze sincs ahhoz sem a jellemének, hogy mely színeket szereti, utálja.
Szóval nincs jelentése a kedvenc színnek.
2013. júl. 29. 21:48
5/7 anonim válasza:
Ez nagyon érdekes kérdés, ami régóta foglalkoztatja az embereket. Van egy könyvem, amely egy 30 évvel ezelőtti, több ezer egyetemistán végzett színtesztet ír le részletesen. Megadott színekből kellett kiválasztani két kedveltet és egy ellenszenveset, és e három adatot vizsgálták együtt. A legtöbb ismerősömre passzolt, amit írtak. Persze ez mélylélektan volt, nem bulvár. A neten találsz egy halom cikket, ami minden színhez hozzárendel bizonyos jellemvonásokat. Csak írd be a gógliba, hogy "kedvenc szín személyiség", és jó pár találatod lesz. Aztán döntsd el magad, hogy találóak-e a leírások. Nyilván nem lehetnek teljesen azok, hisz az emberi személyiség jóval bonyolultabb annál, hogy ilyen egyszerűen kategorizálni lehessen.
Igen. Akinek a pink a kedvenc színe, az jó eséllyel fiatal nő, és kedveli a divatot. Akinek a fekete, az jó eséllyel rocker. Akinek a fűzöld, az jó eséllyel szereti a természetet... A hangsúly azon van, hogy "jó eséllyel". Mert persze nem 100%, hogy így van, de bizony lehet a kedvenc színből következtetni arra, hogy az illető milyen dolgokat szeret.
2013. júl. 30. 14:54
7/7 anonim válasza:
Az is érdekes, hogy ahogy a személyiség változik, úgy a színekhez való hozzáállás is módosul. Fiatal koromban gátlásos voltam, és utáltam a pirosat meg a narancsot. Azóta sokkal nyitottabb lettem, és jobban szeretem ezeket a színeket (ahogy írják, a piros és a sárga az extrovertáltak kedveltje). Fel nem vettem volna egy zöld ruhadarabot, most meg tetszik, és ahogy öregszem, egyre jobban élvezem a természet szépségeit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!