Szlovák társaságba magyar beszéd? Tegyük fel hogy van 6 fős társaság, amiből 1 személy nem tud magyarul, csak szlovákul.
Az a véleményem, hogy ilyen esetben igenis bunkóság direkt magayrul beszélni, hogy a csaj ne értse. Főleg, ha a társaság tagjai minden bizonnyal folyékonyan beszélnek szlovákul is, és nem okoz számukra semmi megerőltetést.
Én ugyan Magyarországon élek, de van sok jó ismerősöm határon túlról, és a többségüknek nem derogál, hogy "magyar létére" a többségi nyelven beszéljen, ha úgy hozza a helyzet.
Igen, ez nagyon bunkóság....ha beszél a társaság szlovákul...
Én/mi ha belecsöppen egy külföldi a társaságba, akkor megpróbálunk jórészt angolul, vagy németül beszélni, vagy így is úgy is, hogy értse a lényeget.
Ha van vele valaki, akko várunk, hogy fordítson valamennyit a beszelgetésből, ha nagyon olyan, amit magyarul oeet, főleg, ha van olyan is a csapatban, aki meg angolul/németül nem beszél ...
Hiába nem hívtátok, udvariatlanság.
Igen, udvariatlanság!
Ha beszélitek a nyelvet, annyit meg lehet tenni, hogy úgy beszéljetek, h ő is értse.
Ha csak a szituációt nézem, akkor igen, nem volt szép, hogy nem a "közös" nyelvet beszélted.
Ellenben mivel a tót a legaljább nép a világon, ebben az egy esetben én elnézem neked :)
Ha szlovák társaság,akkor normális,hogy szlovákul beszélnek.
Bár lejjebb azt irtad,hogy magyar társaságba csöppent.
Te tudsz rendesen szlovákul?Vagy csak azért beszéltél magyarul,mert nem tudod a nyelvet.-itt csak magamból indulok ki,én Szlovákiában élek,de magyar vagyok...nem is tudok szlovákul úgy,ahogy kell,ezért én inkább szlovákul meg sem szólalok szinte..
Ha már semmiképp nem akarsz szlovákul beszélni ilyen helyzetben (amivel tényleg csak magadat minősíted), akkor kérdezd meg a lánytól, hogy zavarja-e, ha magyarul beszélgettek. Ha azt mondja, nem, nyugodtan beszélhetsz magyarul. Ellenkező esetben viszont alkalmazkodnod kell. Vagy kérd meg azt, aki hozta, hogy szórakoztassa a lányt, amíg te magyarul öntöd ki a szívedet.
A szlovákokkal vont párhuzam pedig nevetséges! Senki sem várja el tőled, hogy egy általad nem ismert nyelven beszélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!