Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak az emberet...

Miért nem tudnak az emberet kulturáltan vitatkozni?

Figyelt kérdés
Nézeteltérések esetén az emberek nagy része rögtön anyázni kezdi a másikat, hogy milyen egy állat, akinek el merészel térni a véleménye az övétől, közben pedig képtelen felhozni érveket/ellenérveket, csak hajtogatja, hogy azért is neki van igaza, mert csak. Nem azzal van bajom, hogy sok a bunkó ember, aki rögtön leszólja a másikat (na jó, azzal is), de mi általános- és középiskolában is tanultunk érvelést, máshol ez nincs benne a nyelvtanórák tantervében? Miért nem lehet a logikára támaszkodva megvédeni az álláspontunkat, miért kell a másik személyét támadni, ha úgy véljük, nincs igaza?
2009. okt. 23. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:

hát igen, ezt én is szeretném tudni.

ez a téma szorosan ide tartozik, csak másik oldalról lett megközelítve:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

2009. okt. 23. 13:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Nehéz úgy, hogy valaki érzelemmel kötődik az álláspontjához, vagy hiúsági kérdést csinál abból, hogy ő "győzzön".
2009. okt. 23. 14:41
 3/10 anonim ***** válasza:
ezek az emberek értetlenek, képtelenek felfogni az észérveket, sőt, megkülönböztetni sem tudják egymástól az észérvet attól,amikor valaki csak hangoztatja ugyanazt minden megszólalásában... sajnos ezek az emberek buták,tanulatlanok és neveletlenek...és azok is maradnak többségükben
2009. okt. 23. 16:35
 4/10 anonim ***** válasza:
elnézést a nyelvtani botlásért, kétféleképpen akartam írni, de remélem, értitek
2009. okt. 23. 16:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert nem tudnak érvelni, sőt érvük sincs, csak az ő válaszuk a helyes, és azért, "mert csak".
2009. okt. 23. 16:51
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

Nem árt átnézni szerintem mindenkinek, aki még nem tette.

"A racionális érvelés 10 aranyszabálya"

2009. okt. 23. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Érettségin a Vita című tételt húztam, nálunk tananyag volt. :D
2009. okt. 23. 17:54
 8/10 anonim ***** válasza:
az a gond,hogy az emberek "magukra veszik" a vitát. szóval ahelyett hogy megvédenék az álláspontjukat,megsértődnek.
2009. okt. 23. 21:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Ehhez két ember kell. Személyeskedést könnyű magunkra venni.
2009. okt. 23. 21:23
 10/10 A kérdező kommentje:
A személyeskedésnek eleve az a célja, hogy a másik ember magára vegye...
2009. okt. 23. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!