Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Dragon...

Mi a véleményetek a Dragon Ball animéről?

Figyelt kérdés
Kiskorom egyik meghatározó élménye volt mikor láttam néhány részt. Majd később megnéztem az összeset, igazán megszerettem. Ti ,hogy vagytok ezzel?
2009. okt. 23. 11:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

G@cijó cucc, imádom a mai napig, pedig már 20 vagyok. :D

Ha az elnevezésekkel van bajod, ezt akkoriban alapvetően gyerekműsornak szánták. Szerinted a 7-10 éves gyerekeknek (mint később kiderült ez se igazán stimmel mert csomóan nézték 16 fölött is :D) odavágsz egy Saiyajin-t szerinted érteni fogja valaki hogy mi a gyíkról van szó? Értem amit mondasz és mai felfogással abszolút nem gyerekműsor, akkoriban japcsiknál is főműsoridőben ment este felé és kb olyan is volt. Ha újraszinkronizálnák vagy feliratoznák ugyanúgy belefutnának ezekbe a dolgokba, de talán már találnának elegánsabb megoldást is az érthetőség és a magyarra fordítás között. Amúgy a magyar szinkron Goku és Vegeta hangján kívül a kurv@gáz kategória, de ezek kegyetlenül el lettek találva ^^.

Jut eszembe, Animaxon lesz DB GT új szinkronnal hamarosan, de még nincs kitűzve időpont. Akit érdekel a téma, az sasolja, bár nem a legjobb alsorozata a szériának, de becsüljük meg és nézzük, hátha megkapjuk az eredetiket is, ahogy megérdemeljük :D

2009. okt. 26. 00:03
 12/20 anonim ***** válasza:
12%
szánalmas a célközönséggel együtt.
2009. okt. 26. 17:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Miért is?
2009. okt. 26. 23:17
 14/20 anonim ***** válasza:
15%
Te kérdezted,hogy mi a véleményem.népbutító,erőszakos és...
2009. nov. 5. 21:39
 15/20 anonim ***** válasza:
72%

"Válasz Te kérdezted,hogy mi a véleményem.népbutító,erőszakos és..."

Na és még mi? Oszd meg velünk végtelen bölcsességed, óh Zen mester!

LOL, szerintem bármelyik napszakban kapcsolom be a tévét, akkor butulni fogok 100x jobban mintha animét néznék. Amúgy meg pár dolog, ami inkább népbutító: mónika, joshi bharat, barátok közt, mokka, reggeli, csillag születik, az összes mainstream fos amit az átlagember tv műsornak hív, de lassan már egy egyszerű híradó is...

Amúgy meg ízlések és pofonok. Én is tutira bele tudnék kötni a dolgaidba csak nem teszem, mert nem ettől érzem jobban magam...

2009. nov. 6. 00:27
 16/20 A kérdező kommentje:

A célközönség egy animénél nem a nép. Nem egy egész országnak csinálnak animét ( kivéve Japán mivel az anyaország anime távlatban).

A Dragon Ball leginkább a tiniknek, azon belül a 16 és feletti korosztálynak készült.

Sajna viszont a maradi emberek agyában ami animáció és mese az kis gyerekeknek való felfogás él.

Ezért volt annyi haláleset meg stb.

Aztán minden ország ahol volt ilyen azonnal elkezdte mocskolni a Japánokat. Már nem azért de a Japánoknál köztudott,hogy minden anime elején vagy végén ott a gyártó és már kb egy ideje ott a korosztály besorolása is. Felvilágosítaná a tv társaság agyát a gyártó azzal,hogy közli, " ez nagykorúaknak készült"....de nem abból nem kér a tv társaság. Meg amúgysem gondolt ebbe bele, a szülők és egyéb reklamálóknak meg nem a Japánokat hanem a saját országukban lévő tv társaságot kelett volna felelősségre vonni.

2009. nov. 8. 02:48
 17/20 A kérdező kommentje:

Mostanában mikor hallasz olyat,hogy Japánban meghalt itt vagy meghalt ott egy gyerek mert amit látott az egyik "mesében" azt meg akarta csinálni.

Nem hinném ,hogy hallasz ilyet. Egyrészt mert a Japánok betartják a korosztályos törvényeket, másrészt talán több eszük is van mint egy maradi gondolkodásúnak.

Nézd meg PL: Tokio városát, 1000000x fejletebb mint a világ bármely városa, nem hülyék ezek csak az európai meg a többi földrészen élő emberek nem értik meg őket.

2009. nov. 8. 02:52
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Én a nyáron hallottam, hogy egy gyerek hasonlítani akart valamelyik ilyen sz*rra és benzint ivott hónapokon keresztül azt várva, hogy majd átváltozik.
2009. nov. 8. 10:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az nem dragon ball-os eset, hanem transformers-es eset. A kisgyerek azt hitte hogy ő is olyan erős lesz mint az átváltozós kocsik, ezért ivott....
2009. nov. 8. 11:56
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem baj, ugyan olyan sz*r mind.
2009. nov. 9. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!