Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek vizimentő Ball...

Hogyan lehetek vizimentő Ball Harborban?

Figyelt kérdés

Megvan a motorcsónak-jogi, és szereztem már kékfényt is, úszómester-vizsgám is megvan, nem tudom mire van még szükség, de én az USA-ban, Ball Harborban szeretnék vizimentő lenni az "Air Sea Rescue" csoportnál. Szerintetek hogyan lehet oda jelentkezni? Valaki esteleg tud pontos elérhetőséget?

köszi előre is

2009. jún. 21. 08:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem több dolgot keversz.

Lehetsz vizimentő, kimész, felvételizel, ha szerencséd van felvesznek, újraélesztet a nyugdíjasokat a strandon.

Az Air Sea Rescue-t az USA-ban a Coast Guard (a parti őrség) és a Coast Guard Auxiliary (kisegítő parti őrség) csinálja. (a Search and Rescue, SAR-nak csak Virginiában van külön hierarchiája) Ha nem vagy katona akkor a kisegítőbe sikerül talán bekerülnöd, de kétlem, hogy nem amerikai állampolgárt bevennének. Mindenesetre az ő honlapjaikon megnézheted.

Esetleg megpróbálhatod a SAR valamelyik európai szervezeténél, ha ott pár évet lehúzol, akkor ezzel a tapasztalattal talán egyszerűbb lenne a dolgod.

2009. jún. 21. 09:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Először próbálj kijutni az államokba.
2009. jún. 21. 09:29
 3/9 A kérdező kommentje:

Kijutni kijutok, az okés, de tudnál mondani akkor honlapcímet? mert próbáltam rá kereseni, de nem dobott ki semmi használhatót.

Ja plusz van mentőszakápolói végzettségem, és eddig egy évet voltam rohamkocsin, szóval egy újraélesztéstől nem ijedek meg, na.

Ez az európai szervezet amit említesz ez mi? Most annak ugyanúgy semmi köze nincs az USA-hoz nem? Vagy miért lesz könnyebb?

Hát sztem előrébb tartanék, ha keresnék személyes ismerettséget, csak ehhez előbb kellene konkrét elérhetőség, a konkrét weblapjuk minimum.

Valaki célzott h keverem a kettőt, de nézd, én ezt pontosan így láttam, címeres feliratokon, szóval nem tudom ... próbálok utána járni, lehet hogy szervezetileg a Coast Guard része, de ott a rescue hajókon kívül semmilyen Coast Guard feliratú hajó vagy parancsnokság nincs, ezt tudom. Ettől még lehet a része ....

Végül is ellennék én itt magyarországon is, de hát se vizünk, se komolyabb mentőegységeink nincsenek, itt ez sajnos nem túl komoly.

2009. jún. 21. 09:43
 4/9 A kérdező kommentje:
De vizementőnek komolyan alapfeltétel, hogy katona legyek?
2009. jún. 21. 09:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Tehát SAR (search and rescue) világszervezet.

4 alosztálya van

a hegyimentők, városi mentők, háborús mentők, és levegő-tengeri mentők (mountain rescue, urban search and rescue, combat search and rescue, air sea rescue)

Ezek gyűjtőfogalmak, amelyek alá különböző szervetek tartoznak.

Az Air Sea Rescue az USA-ban a partiőrséghez tartozik. (pl. Angliában a RAF-hoz)

A vezetése majdnem minden országban (Európában is) katonai, vagy félkatonai, de vannak civil alkalmazottak is.

[link]

Ez nem egyezik meg az "úszomesterrel" aki a Baywatch-ban ül a toronyban.

2009. jún. 21. 10:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Na jól mondod !

Én is pont nem arra a típuasra gondoltam aki ül a Baywatchban aztán napozik egész nap, sztóval nem ilyen partimentő vag ytudom is én, hanem keményebben bent a vízben komolyabb csónakokkal.

Hát ha katonai szervezet ... hm ... oké, de ha én kifejezetten eü-vonalat képviiselem, akkor lehetek civil alkalmazott, nem ?

Honlapcímet tudsz mondani?

Köszi!

2009. jún. 21. 11:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Utána néztem!

Valóban a Coast Guard-hoz tartozik, na végre valaki tudja is amit beszél itt :-)

Ellenben eddig azt is kiderítettem, hogy a Ball Harbori Rescue csapat tök önállóan van ott a városkában, és helyben nincs Coast Guard "kirendeltség" de valóban tőlük függnek.

Akkor most nem is tudom, a Coast Guard-ot kellene első körben megkeresnem? ...

2009. jún. 21. 11:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Még azt is sikerült megtudnom egyelőre közvetetten, hogy mint civil alkalmazott, lehetne talán értelme a polgmesteri hivatallal felvenni a kapcsolatot.

Remélem sikerül.

De most komolyan, miért kellene nekem vizimentőként mondjuk hadnagynak lennem?

2009. jún. 21. 11:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondolom azért, mert az USA tengerpartjai egyben az ország határai is, valamint mert ezek a szervezetek a katonaság alá tartoznak.

Ezt találtam még

[link]

2009. jún. 21. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!