Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az oka, hogy Magyarországon...

Mi az oka, hogy Magyarországon ilyen nagy az intolerancia? Hogy lehetne ezen pozitív irányba változtatni?

Figyelt kérdés
Rengeteg előítéletet, rosszindulatot látok. Miért csak sablonokban gondolkodnak oly sokan?
2009. okt. 21. 19:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Jól látod, ma intolerancia van, főleg a magyarok ellen. Ezt úgy lehetne pozítív irányba mozdíttani, hogy meg kéne szüntetni azokat a rasszista kijelentéseket, hogy minden magyar náci, kirekesztő, idegengyűlölő. Tökéletesen jó megállapítás a sablonok használata a társadalomban. Lásd: kokárda egy neonáci jelkép ha felveszem akkor is ha nincs ünnep, minden jobbikos náci, minden hagyományörző izolacionizmusra törekszik, vannak itt az oldalon is a gyűlölettől túlfűtött emberek, akik azokat az embereket akik ragaszkodnak a saját kultúrájukhoz, "nagymagyar" jelzővel illetik és, ha én rosszat mondok a nyugati isteneikről, a mgtestesült paradicsomról, ahol mindenkit 5 ezer eurót visz "haza" és béke van, ezt mondják rám: hagyd csak egy magyar.
2009. okt. 23. 09:56
 12/15 A kérdező kommentje:

oké és ez csak az egyik oldal.

a másik oldalon is sajnos ugyanúgy megtalálható.

eleve az emberek beskatulyázása szerintem már az előítéletről, intoleranciáról szól.

ha vki másképp gondolkodik mint egy adott csoport (teljesen mindegy, hogy miről van szó), akkor lehurrogják érvelés helyett.

ha a politikát nézzük, akkor én képes vagyok minden párt ellen és minden párt mellet is érvelni, hisz nincs "csak jó" vagy "csak rossz". nyilván a mérlegelés végén fogok csak döntést hozni. de ez nem azt jelenti, hogy a másik, aki esetleg másképp lát bizonyos dolgokat, azt elítélem.

ugyanez vonatkozik a társadalmi és hétköznapi életre is.

2009. okt. 23. 10:21
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
egyébként én írtam azt a választ h az "üldözöttek" gondolkodjanak el, de valamilyen intolerancia valóban van, és sajnos a magyarok között. Magyar magyarnak ellensége, na ez az amit nem kéne, ebből fogják ki a szelet a cigány és biboldó jogvédők, ellenségeskedést szítók. Számomra nincsenek jobboldaliak, baloldaliak, elsősorban magyarok vannak. Nincsenek osztályok, mert a paraszt épp annyit ér, mint a munkás, vagy az értelmiségi. Népiségben kéne gondolkozni, nem osztályokban, pártokban.
2009. okt. 23. 11:18
 14/15 güris válasza:
Szerintem az intolerancia,az az emberi természet szerves része,amit már gyerekkorban különféle pszifológiai gátakkal korlátoz az ember,vagyis,a szülő.Vagyis,neveli a gyermekét.Hol jól,hol rosszul.Az én gyerekkoromban,például,ugyan úgy cigányoztak mint ma,de még sem jelentette ugyan azt.Akkor(a TSZ időkben)az utólsó cigány is lovaskocsival járt ki a szőlőbe kapálni ,kaszálni,szántani,boronálni,stb.A terciáján állatok hada mekegett,bégetett,kotkodácsolt,szóval gazdálkodott.Persze hogy lovaskocsival lopta a fát is az erdőröl,de őt valahogy előbb elkapták, mint a fehérembert.De,dolgoztak.Mert,volt mit.És nem éheztek,kevésbé nélkülöztek mint ma.(Ma az állattartás,csak a jól menő vállalkozók tehetik meg,a szivatós rendeletek miatt,melybe benne van az EU-is és a saját vezetőink is.) Ez,ugyan úgy érvényes a Magyar emberre is,ma eggyütt éheznek,nélkülöznek és ezek a szörnyű dolgok nem egységesítik a Magyart,hanem széthúzzák.Minél nagyobbak a társadalmi külömbségek,annál jobban elhisszük a politikai rendszer álltal suttyomba gerjesztett feszültségeket,vagyis MI tehetünk róla, hogy itt tartunk.A szegénység kihozza az emberből a rosszat és egymást marjuk mint az éhes farkasok,ahelyett hogy az okokat kersnénk.Egy ország polgárának az életszinvonala,szerintem nagyon meghatározza a társadalmi elégedettségét is és az másik ember iránti agressziót is.Nálunk,ma,elkeserítőek ezek a dolgok,és nem is fog változni,míg nem tanulunk meg választani,és váltani.(Az utóbbihoz szerinte elengedhhetetlen egy kis agresszivitás)
2014. nov. 26. 21:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Mert a C-tipusú állampolgár megszurkáta a cimborákat (kettejüket) és reggel már otthon sztorizta mert a yard elengedte haza.
2015. máj. 29. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!