Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért utasítanak...

Az emberek miért utasítanak el, rosszabb esetben szólogatnak be, próbálnak megalázni csak mert kissé extrém a külsőm?

Figyelt kérdés
Annyi lenne, hogy rózsaszín az egész hajam és van egy piercingem a szám fölött, zenekaros pólókban járok, fekete nadrágban, tornacipőben, nem vagyok emo. Nos, gyakran tapasztalom, hogy megvetően megbámulnak, összesúgnak, lenéznek, beszólogatnak mindenféle ocsmányságot. Jó, rendben van, nem túl átlagos kinézet ez, és sokaknak érdekes lehet, de ez miért ad okot az ítélkezésre, miért vált ki az emberek többségéből ilyen negatív reakciót? Nem értem mitől lesz jobb nekik, ha lehordanak mindennek, csak mert ez a stílus jön be nekem, ettől még nem hinném, hogy rossz ember lennék. Vannak barátaim, párom is, nem kívánok megváltozni, és nem az, hogy zavarna az emberek reakciója, mert volt már elég időm megszokni, de elszomorító néha . Minap is strandoltunk, erre három 20-25 év körüli fiú beszólogatott, szexre utaló bunkó megjegyzéseket tettek, aztán persze mikor odamentem, hogy mi lenne velem a probléma, akkor meg persze álltak némán. Miért ilyen bunkók az emberek?
2013. júl. 19. 10:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%

Előző jól mondja. Ki akartál tűnni, most meg nyafogsz, hogy negatív megjegyzést is kapsz. Az az érzésem, hogy nagyon nem vagy még 20 éves, ezt a fajta hisztit 15-16 évesen ki szokás nőni, utána általában az ilyesfajta ok-okozati összefüggéseket egy butább ember is átlátja.

Persze, ha kamuztál a koroddal, akkor semmi gond, ezen mindenki átesik. :)

2013. júl. 19. 11:47
 12/25 A kérdező kommentje:
Elolvasod egyáltalán amit írok? És amúgy sem ezt kérdeztem, hogy mit nyafogok, mit nem, csupán azt, hogy miért nem lehet szó nélkül hagyni, élni és élni hagyni alapon. De ha már ennyire beszólogatós kedvetekben vagytok, ne haragudj már, hogy úgy nézek ki, ahogy akarok, és nem a társadalom elvárásait követem, és igenis egy nap a 15. beszólás után engedd már meg, hogy emberi mivoltomból fakadóan kissé már sok :D...Ettől független nem fogok megváltozni, nekem így jó, csak nem értem, miért nem lehet kussban bámészkodni..Ítélkezés..előítélet..mindenhol..
2013. júl. 19. 12:02
 13/25 A kérdező kommentje:
*már kissé soknak találjam
2013. júl. 19. 12:03
 14/25 anonim ***** válasza:
42%
Neked nem csak a kinézeteddel van baj, hanem a gondolkodásoddal is! Javaslom menj el egy pszichológushoz!
2013. júl. 19. 12:10
 15/25 A kérdező kommentje:
Valóban nagy baj, ha valaki nem a társadalom elvárásai szerint néz ki.. Nem tudok erre mit mondani, gondolom te semmit nem teszel kedved szerint, mert félsz, hogy ki mit mond.
2013. júl. 19. 12:33
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem nincs mit tovább ragozni ezen. Tedd el ezt a kérdésedet és ha majd "elmúlsz húsz és elmúlsz negyven", vedd elő újra. Akkor majd te is megmosolygod magad, úgy mint én most...:)

46/F

2013. júl. 19. 12:34
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

A feltűnő embereket nem csak megbámulják az emberek, de gyorsabban is alkotnak véleményt róluk (és emberfüggően páran bátrabban ki is nyilvánítják azt). Egy feltűnő ember már önmagában "témává" válhat.

Ha egy teljesen, minden tekintetben átlagos emberrel találkozunk, legfeljebb azt regisztrálja az agyunk elsőre, hogy "ott van", nincs kapaszkodó, ami alapján megítélnénk - márpedig mindenki hajlamos, akár tudatalatti szintről is ítélni első benyomás alapján, ez önkéntelen reakció.

Gondolj bele, akinek valami látványos születési rendellenessége vagy deformáló sérülése van, hány és hány megbámulást, hány szánakozó, undorodó vagy rémült pillantást kap egy nap, hányan súgnak össze a háta mögött - pedig ő garantáltan nem választotta, hogy feltűnő legyen.

Aki öltözködésével, stílusával tűnik ki, arra gyakran rásütik azonnal, hogy a környezetének öltözik, nem önmagának (sok esetben amúgy igazuk van, még ha vannak is kivételek). Sajnos tetszik, vagy nem, pusztán a ruházatunk is egyfajta kommunikáció a külvilág számára, így fokozottabban vált ki reakciót. Ha úgy tetszik, fogsz fel olyan állati ösztönként - pl. a zebrapinty nőstények pozitívan reagálnak a pirosabb csőrű és lábú hímekre, míg azokat, akiken zöld lábgyűrű van, gusztustalannak találják. Tudom, hülye példa, de mi is valahol ösztönlények vagyunk részben.

Akinek nem tetszik a stílusod, az nyíltabban fogja tudtodra adni, pont, mert hamarabb feltűnik neki. Valószínű, hogy a beszólogatós, bunkó emberek másnak is beszólogatnak, aki bizonyos téren felkelti a figyelmüket. A csini cicababa miniszoknyában, mély dekoltázzsal gyakrabban megkapja a r*banc jelzőt, többet odafüttyögnek neki, stb.

A negatív reakciók ellen nem tudsz tenni, sőt bizonyos tekintetben azzal, hogy vállalod, hogy látványosan kitűnsz a tömegből, el kell fogadnod azt is, hogy emiatt erősebb és gyorsabban ítélő reakciókat kapsz a külvilágtól (akár negatívat, akár pozitívat). Vagy felülemelkedsz rajta, elfogadod, hogy az emberek agya így működik, felülemelkedsz rajta és lesz@rod, vagy diszkrétebbre veszed a külsőd, ha nagyon bánt ez a bánásmód.

Vagy olyan helyre költözöl, ahol az emberek sokkal gyakrabban találkoznak extrém külsővel, így kevésbé számít nekik feltűnőnek, kevésbé vált ki reakciót belőlük.

Az embereket megváltoztatni nem fogod tudni.

2013. júl. 19. 13:02
 18/25 anonim ***** válasza:
37%

Bújjál már el kérdező! Gyerekeket lehetne ijesztegetni veled!

Vár egy jó munka a szellemvasúton! Vagy elmehetsz a cirkuszba bohócnak, a rózsaszínű hajaddal!

2013. júl. 19. 13:15
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
Mert sokan eddig jutnak el, hogy "nem olyan, mint mi, ezért utáljuk". Az ismeretlentől, szokatlantól félnek. Viszont, ha ilyenre festetted a hajad, akkor ezzel kitetted magad az ilyen barmoknak is sajnos. Szerintem jól csináltad, hogy odamentél és kiálltál magadért. Nekem egy rózsaszínhajú ismerősöm van, akinek más hajszínt el sem tudnék valahogy képzelni, annyira egybevág a személyiségével. Szóval csak azt tudom mondani, hogy ne vedd fel.
2013. júl. 19. 14:35
 20/25 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kérdező!

Húsz éves korodra elérted egy négyéves gyerek szellemi színvonalát!

Gratulálok!

2013. júl. 19. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!