A nyugati emberek miért pont Indiába szeretnek menni, ha lelkibékét, megvilágosodást akarnak találni?
Szia!
Az ember mindig azt hiszi, hogy ott és akkor ahol éppen van, nem érheti el a megvilágosodás, mert ahhoz máskor és máshol kell lennie. Az ember az elméje miatt elveszti magát az időben és a térben. Szeretetet akar, rózsaszín ülőpárnákon, füstölőkkel, zárt közösségben, de amint a tömegbe kerül az nem sikerül.
Egyszer hallottam egy történetet (megtörtét):Egy magyar ember, sok pénzért elutazott Indiába, hogy megtanuljon meditálni. Sokat utazott, gurutól guruig járt, részt vett mindenféle szertartáson és mindegyikről úgy jött el, hogy hiányérzete volt. Azt mesélet kellemes volt mind, de valójában nem történt semmi. Aztán elhatározta, hogy hazajön és a vasútállomáson találkozott egy indiai férfival, aki győrben lakott, de haza akarta vinni a pénzét a családjának, amit éppen akkor raboltak el tőle delhiben. Szóba elegyedtek és az indiai megkérdezte, hogy mit keres itt. Emberünk elmondta, hogy szeretett volna megtanulni meditálni, ezért utazozz Indiába. Erre az indiai elmosolyodott és megkérdezte: Tudod te, hogy mit jelent a meditáció? Nem,- válaszolta az ember. Annyit jelent, hogy jelenlét-mondta az indiai. Emberünk állt bambán és értetlenkedett. Jelenlét, mi az? Semmi egyéb, mondta az indiai, mint, hogy minden figyelmedet annak szenteled, amit éppen csinálsz. Ha csak nézelődsz a nézelődésnek, ha fürdesz a fürdésnek, ha a gyermekeddel játszol, akkor a játéknak.
Ennyire egyszerű lenne,-kérdezte az ember. Igen-mondta az indiai,-de az ember a folytonos gondolkozás miatt soha nincs ott és akkor teljesen, ahol és amikor kell.
Köszi a linkeket, én igazából statisztikai adatokra gondoltam, mert ezek az esetek mindenhol történnek nemcsak Indiában. Ezen nem kell meglepődni. Ahol emberek vannak, ott előfordulhat bűncselekmény is. Ez ennek a kornak a velejárója. Bárhol, bármikor megtörténhet, akár a szomszédodban is. Ettől még nem kell elítélni Indiát. Néhány esetből nem lehet, képtelenség megismerni India valódi arcát. Ha pedig általánosítunk, akkor diszkrimináljuk őket, mert nem minden indiai bűnöző.
Ilyen esetben azt is mondhatnánk az ő szemszögükből nézve, hogy minden nyugati ember anya gyilkos, mert megeszik a tehenet. A tehenet az anyjuknak tekintik, mivel az tejével táplálja az embert.
Mondhatnád, hogy az csak egy állat, nem ugyanaz a szituáció. De nekik igen, számukra nem különbözik a kettő. Mert nekik van megértésük arról, hogy minden élőlény értékes (kivéve a bűnösöknek). Ilyen szempontból nekik is van létjogosultságuk. Én a többségről beszélek, nem pedig a bűnözőkről. Szóval néhány hír hallatán ne ítélj el egy egész nemzetet, neked abból nincs semmi hasznod.
Ahogy írtam feljebb ez a kor sajnos ilyen, mindenhol vannak bűnözők, és lesznek is.
Ha pedig szeretnéd tudni, hogy miért megy oda sok nyugati ember azon kívül, hogy minden spiritualitás onnan származik, akkor menj el Indiába, és járj utána saját magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!