Mit kell tennem, hogy a rendőrség megnézze a térfigyelő kamerák felvételeit?
szerintem le se fogják szarni...azt mondják majd legközelebb jobban ügyelj a pénzedre...egyébként ha jól tudom feljelentéssel csak akkor foglalkoznak ha 30 000 Ft érték felett történt károsodás.
Másrészt hiába nézed meg ki vette fel sokat nem érsz vele...biztos nem fogja visszaadni:D!
ne viccelj, garantáltan vag yeleve röhögnek vagy szóba s eállnak, hát 10 ezer még ha bármi történne akkor is csak szabsértés és nem bűncslekemény, na de itt a te estetdben meg nem is történt semmi, csak elvesztetted ...
édes istenem, hát vigyázz rá jobban !!!
Ha elveszted a pénzed, az már nem a tied. Semmit sem fognak csinálni, mivel aki felszed az utcáról 10.000 Forintot, az ártatlan, mivel találta, és már az övé a pénz, tehát nem köteles neked visszaadni, akkor se, ha megmutatják neki a kamera felvételeit.
Legközelebb jobban vigyázz, csak ennyit tudok ajánlani.
Tévedés, hogy ártatlan aki felveszi. A Btk. definiál ilyen esetet. Méghozzá úgy hívják, hogy "jogtalan elsajátítás".
Törvény szerint:
"Jogtalan elsajátítás
325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el."
Hozzá kell tenni, hogy szabálysértési határ alatti összegről van szó, tehát nem fog elindulni a büntetőeljárás.
jobban vigyázz legközelebb
ahogy előttem írták nem tudsz sokat tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!