Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek akik szídják...

Szerintetek akik szídják Magyrországot és állítják, hogy "márpedig külföld a világ és Mo. Egy sz*r", voltak már külföldön?

Figyelt kérdés
2009. okt. 18. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem általában nem. Vannak persze, akik voltak, de azok is minek (nem jó megfigyelők). Valójában aki több különböző országban is volt már, az ritkán tesz olyan sommás állításokat, hogy ez vagy az az ország jó vagy rossz. Ugyanis minden országban más és más jó és rossz. Vannak persze extrém helyek, ahol döntően rossz az élet, de ilyen helyeket úgysem látogatnak a vitafórumok bölcsei.
2009. okt. 18. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Nem Magyarorszàgot szidjàk, hanem a rendszert, és igen aki az én ismeröseim közt vannak, voltak/vannak külföldön, ha haza is jöttek egy éven belül vissza mentek! Pàrom 12 évet élt kint, màsfél éve haza jött miattam, most megyünk vissza, mert élhetöbb, mint itthon! Ott sincs kolbàszbol a kerités, de 1200E a minimàl bér a munkaidö napi 7ora, 300-400E az albi! Itthon minimàlbérböl eltudsz menni egyedül albiba, ennyi munkàval? S nem a pl. tàjjal van baj, hanem a rendszerrel és akik hagytàk idàig fajulni a dolgokat, tehàt a néppel! Kié az orszàg? A népé vagy a vezetöké? Ezt vegyétek màr észre, ne azt szidjàtok aki kimegy, mert ott jobban boldogul!
2009. okt. 18. 12:17
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Nézd, én most is Finnországból írok. Voltam már emellett Angliában, Németországban, Szlovákiában és Horvátországban is. Szlovákia már nagyon rég volt, így arról inkább nem mondok semmit, nem tudom, most milyen ott a helyzet, de a többi (Horvátországot kivéve) egyöntetűen jobb. Horvátország... kb. hasonlónak tűnik, talán pár dologban jobb (másban meg nyilván rosszabb) bár azt nem volt módom annyira megismerni.

De Finnország mindent visz. Ami pl. nagyon tetszik, hogy csak párat említsek:

- Az árak UGYANOLYANOK, mint Mo.-n. A fizetések viszont...

- Itt alapvető az egészséges étkezés. Ami egészségkárosító, az jóval drágább. Szemben Mo.-val, ahol épp az egészséges étel/ital a drága.

- Az emberek vigyáznak a természetre. A városok kellős közepén is bármikor bukkanhatsz kisebb-nagyobb erdőre.

- Az emberek segítőkészek és barátságosak. Nem pusmognak rólad a hátad mögött, nem irigykednek, ha jól megy a sorod és nem tesznek keresztbe, ha valamit el akarsz érni.

2009. okt. 18. 12:29
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
szerintem a többség igen. én legalábbis voltam már jópár országban, és magyarország tényleg egy hordó fos. nem illik ilyet mondani az embernek a hazájáról, de ha nem itt születtem volna, akkor objektíve ez lenne a véleményem. :)
2009. okt. 18. 12:44
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
A helyzet az h én többet vagyok pl spanyolországban mint itthon ,de nagyjából egész európát bejártam, na hát tudod szomorú ugyan, de ezt kell mondanom nekem is. és nem is azzal van a bajom, hogy MINDEN, hanem mindenkiVEL, AZAZ AZ EMBEREK MENTALITÁSÁVAL. a MAGYAROK GONDOLKODÁSA VALAMI HORROR sztem ... még egy ilyen zárt agyú népet én nem láttam. Ahova meghyek, kedvesek, nyitottak, aranyosak, stb, de tudod ez a dögöljön meg a szomszéd tehene típusú felfogás csak itt létezik, de itt nagyon.
2009. okt. 18. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondd azt a spanyoloknak, hogy Baszkföld függetlenségéért küzdesz, meglátjuk mit kapsz.
2009. okt. 18. 13:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem csodálkozom rajta, hogy egyesek szidják MO-ot, mert nagyon nehéz a gazdasági helyzet, de szerintem a rablogazdálkodás az egyik oka annak, hogy a helyzet olyan amilyen. Nem sokkal kulonbb náluk Szlovákiában sem, sot ha ez a kormány még a kovetkezo idoszakban is hatalomhoz jut, akkor úgy járunk mint annak idején a jugosok, vezetojuk Tito, megállt a feszulet elott a helyettesével és azt mondja, ha mi továbbra is így fogunk gazdálkodni mint eddig, akkor .minket is így fognak keresztre feszíteni, mire a helyettese megszolalt,attol ugyan nem kell félni, amig ez a buta nép észbe kap eddig már szogre sem fog telleni nekik.

Hát valahogyan Szlovákiában ilyen a helyzet. Az elozo kormány bevezette a reformokat és talpra állította az országot, ezek meg akik utánuk jottek mindent elpocsékolnak.

2009. okt. 25. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!