Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan kaphatom meg a grófi...

Hogyan kaphatom meg a grófi rangot?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, ha lehetséges, milyen módon lehetnék gróf.
2009. okt. 17. 18:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

LOL

Sehogy sem lehetsz. :)

Ugyanis Magyarországon nem monarchia van, így nemesi rangok sincsenek már.

De ha lenne is, akkor sem úgy működne, hogy hopp én most gróf akarok lenni, kitöltök egy kérvényt és már gr. Kala Pál vagyok, hanem vagy bele kellett születni egy grófi családba, vagy nagyon ritkán adományozás, esetenként vásárlás útján jutottak hozzá az arra vágyók.

2009. okt. 17. 18:10
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
háháhá régen én is ilyen hülyeségeken gondolkoztam de rájöttem hogy attol hogy gróf vagyok nem lenne több az értékem D:
2009. okt. 17. 18:15
 3/18 anonim ***** válasza:
97%
Angliában vásárolhatsz grófi címeket, akár vadászati joggal is. Pár tízezer font körül kezdődnek. De ha van annyid, inkább add nekem, én majd kinevezlek grófnak.
2009. okt. 17. 18:16
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Már lekéstél. Grófi családba kellett volna születned annakidején.
2009. okt. 17. 18:20
 5/18 A kérdező kommentje:
van grófi felmenőm, azért is kérdezem.
2009. okt. 17. 18:25
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

1947. évi IV. törvény

egyes rangok és címek megszüntetéséről

1. § (1) A magyar nemesi és főnemesi rang (herceg, őrgróf, gróf, báró, nemes, primor, lófő) megszűnik. A külföldi államfők által adományozott nemesi és főnemesi rangot jelző címek viselésére adott engedélyek, illetőleg az ilyen engedélyek jellegével bíró törvényi rendelkezések hatályukat vesztik.

(2) Az „örökös főispán” cím megszűnik.

(3) Megszűnnek azok a rangjlező címek (méltóságok), amelyeket mint kitüntetéseket rendszeresítettek (valóságos belső titkos tanácsos, titkos tanácsos, kormányfőtanácsos, kormánytanácsos stb.). Az ilyen címekre (méltóságokra) vonatkozó adományozások hatályukat vesztik.

2. §. (1) A közszolgálat körében rendszeresített állás címét közszolgálatban nem álló személynek adományozni a jövőben nem szabad. ez a rendelkezés nem vonatkozik a külügyi szolgálatban, valamint a tudományos és művészeti életben rendszeresített, illetőleg szokásos címekre.

(2) Törvényhatósági közszolgálatban nem álló személyt tiszteletbeli tisztviselővé kinevezni - a tiszteletbeli tiszti főügyészek és ügyészek kivételével - a jövőben nem szabad.

3. §. (1) A jelen törvény 1. §-ában említett rangjelző címek, valamint a „vitéz” cím használata tilos.

(2) Nemesi előnévnek, nemesi címernek és jelvénynek vagy a nemesi nemzetségi származásra utaló kifejezésnek (de genere...) használata tilos.

(3) Tilos olyan címzést használni, amely a jelen törvénnyel megszüntetett rangra vagy rangjelző címre (méltóságra) utal (főméltóságú, nagyméltóságú, kegyelmes, méltóságos, nagyságos, tekintetes, nemzetes stb.).

(4) Tilos olyan címzést használni, amely a közszolgálat körében rendszeresített álláshoz fűződik, vagy társadalmi megkülönböztetésre utal (főméltóságú, nagyméltóságú, kegyelmes, méltóságos, nagyságos, tekintetes, nemzetes stb.).

(5) A (3) illetőleg a (4) bekezdés rendelkezése nem vonatkozik a nemzetközi érintkezésben szokásos címzésekre, továbbá az egyházi személyek nem világi eredetű, hanem kizárólag egyházi természetű címzéseire.

4. §. A jelen törvény kihirdetésének napján lép hatályba; végrehajtásáról a belügyminiszter - az igazságügyminiszterrel egyetértve - gondoskodik.

2009. okt. 17. 18:38
 7/18 anonim ***** válasza:
79%

És ha netán viselhetnéd a grófi címedet, akkor neked ez miért lenne jobb???...

Mit vársz, ha a neved mellett ott lesz majd a grófi cím???...

(Bocsi, de maximum kiröhögnek majd az emberek! Azt hirdeted majd fennen, hogy milyen idióta sznob vagy!)

"- Tessék mondani, kiadó még ez az albérlet?..."

"- Igen, de gyorsan jöjjön megnézni, többen is jelentkeztek rá..."

"- Ó, nagyszerű!... Akkor ma délután 4-kor mehetnék megnézni?"

"- Jó, ez nekem is jó időpont... A nevét legyen szíves megmondani, kit várhatok?..."

"- Gróf Kolompár Dániel vagyok..."

"- Rendben van gróf úr, várjuk a megadott címen... Remélem, nem baj, hogy a budi a kert végében van és fürdőszoba sincs a szobához... De most volt csótányirtás!..."

2009. okt. 17. 18:48
 8/18 anonim ***** válasza:
76%

És mit akarsz a címmel kezdeni? Regisztrálsz mint gróf XY az iwiwen?:D

Érdekes lehet így a házasság is. Pláne nem könnyű "rangon alulival" :D

Antall József vissza akarta állítani, de idejében rájöttek, hogy butaság lenne. Rakd ki a kutyabőrt a szobád falára, manapság már rajtad kívül mást nemigen érdekel, hogy volt-e valakid gróf vagy sem... :S

2009. okt. 17. 19:03
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Mit dolgozol?

Vicces lenne, ha mondjuk "Gróf úr, a főnök/igazgató úr azonnal kéreti az irodába!" :D

2009. okt. 17. 19:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon sehogy, mivel 1947-ben eltörölték az összes létező nemesi címet (az erről szóló, máig hatályban lévő törvényt pedig valaki nagyon kedvesen belinkelte). Amíg magyar állampolgár vagy, és a törvény hatályban marad, addig neked soha nem lesz grófi címed, akárki volt az ükapád.
2009. okt. 17. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!