Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent hogy ha valakire...

Mit jelent hogy ha valakire azt mondjak hogy Hippis?

Figyelt kérdés
Vagy egyaltalan az a szo mit jelent, hogy Hippi?
2013. jún. 26. 19:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Jajj ezt így egy mondatban nehéz megválaszolni... bizonyára fiatal vagy még :PP

szóval...

60-as években volt nagy stílusirányzat a hippiség az USA-ban... Öltözködésben bő, színes, és olcsó minőségű ruhákat hordtak, gyakran fejpántot, és kör alakú napszemüveget... Hajuk általában hosszú volt, és a lábukat nem borotválták a nők...

Vietnami háború miatt erősödött meg annyira a létszámuk, és céljuk a világbéke volt... biztos láttad már ezt:

[link] na, ez volt az egyik szimbólumuk...

időnként összegyűltek nagy zenei fesztiválókon (pl. a híres Woodstock), ahol sok marihuána, meg LSD elfogyott :)) nagy zenekaruk volt például a Beatles, de még számos más zenész képviselte őket...

2013. jún. 26. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:

előző vagyok... amiért ma a hippis szót használhatják...

neutrális értelemben: a 60-as éveket idéző, világbékére törő...

negatív értelemben: puhány békepárti

2013. jún. 26. 21:53
 3/3 Turbo333 válasza:
Mostmár én is megértettem
2018. febr. 8. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!