Ki az a Coelho?
Nekem Arany János, Jókai Mór, Juhász Gyula, Jókai Mór az irodalom, legfőképpen őket olvasom, illetve főleg történelmi és filozófiai témájú könyveket.
De minden egyes könyvesboltban látom, a facebookon mindenkine(a legtöbbször ilyen 14-18 éves féle lányoknak) a kedvenc szerzője Coelho. Mindenhol látom. Ez olyasmi mint a Harry Potter mánia, vagy valami értéke is van?
Szubjektív véleményem az róla, hogy egy klisés, csöpögős, újonnan felkapott tintakoptató. Egy könyvet olvastam eddig tőle, mert ajánlották, de nem ájultam el tőle.
Másrészt, aki szereti, olvassa. Az idő majd úgyis szelektál, ha kétszáz év múlva is ismerni fogják, akkor lehet, hogy van értéke (?)...
A 2.-nak igaza van.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy szépirodalom-e: nem számít annak.
Klisés és csöpögős, újszerűtlen, szájbarágós. Célpontja a tizenévesek és a kevésbé művelt rétegek, akiknek 'elvont' formában próbál valami tökéletesen egyértelműt a szájába rágni.
Igazából a legnagyobb baja (a stílusán kívül), hogy egyszerűen nem hagy gondolkodni. Mindent, de mindent az orrod alá dörgöl, elveszi azt a csöpp örömöt, hogy elgondolkodtasson a mű, elmélyedhess benne.
Aki pedig az alkimistával jön, az remélem tudja, hogy egy lopott ötlet mások műveiből és folklór alapján, persze nyálasítva. AKi a szerelemről akar regényt olvasni, az vegye inkább kezébe az anyegint, a szerelem kolera idejént, a tajtékos napokat de felőlem aztán a büszkeség és balítéletet is.
Köszönöm a válaszokat. Látatlanban is arra tippeltem, amit az utolsó válaszoló írt, csak kíváncsi voltam mások valódi tapasztalataira.
De majd valamelyik nap tényleg beleolvasok az egyikbe a könyvtárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!