Tényleg ez megy mindenhol vagy mi fogtuk ki?
Nemrég hazalátogattunk a férjemmel Magyarországra. Velünk jött 2 angol barátunk is, akiknek megmutattuk Budapestet. Vajdahunyad váránál voltunk, sétálgattunk. Odajött egy pasas aki megkérdezte milyen nemzetiségűek vagyunk mert hogy hegedülne. Normálisan mondtam neki, hogy köszönjük, hogy felajánlotta, de nem kérünk zenét, csak sétálni jöttünk ide. Én ezzel le is zártam a dolgot, és mentünk tovább. De jött utánunk, erősködött hogy ne legyünk már ilyenek ő zenélni akar, mert látja hogy a 2 barát nem magyar, Majd feléjük fordulva nyomta a szöveget..Nagyon kínosan érezték magukat, így én továbbra is normálisan mondtam neki, hogy felőlem annyit hegedülhet amennyit akar, de mi megyünk..Még egyszer kérdezte milyen nemzetiségűek vagyunk. Erre mondtam, hogy magyarok. Az öreg erre elkezdett velem ordibálni, hogy ne nézzem hülyének tudja hogy angolok, és milyen paraszt vagyok mert szándékosan akadályozom hogy az angolok élvezzék a zenéjét. Ledöbbentem. Én is felemeltem a hangomat, és elküldtem melegebb éghajlatokra. Csak azért nem jött nekem mert a párom és az angol srác feléje indult, és elment. Gondoltuk az ilyen incidens után jól esne otthon iszogatni és beszélgetni. Így bementünk a fogarasi tescóba italokat venni. Még a kocsival le sem parkoltunk már jöttek is a kéregetők. Volt aki azzal jött, hogy 3 gyereke van, éhezik stb. Volt aki azzal jött, hogy amíg bent vagyunk vigyáz a kocsira 2000 forintért. (a párom mondta neki, hogy ha bármi baja lesz a kocsinak, ő megkeresi és a szart is kiveri belőle) Még a bejárat előtt is elkapott minket egy hajléktalan. Ennyi elég is volt. Visszafordultunk, és elmentünk. Otthon beszélgetve az angolok azt mondták, hogy Magyarország gyönyörű, sok szép dolgot láttak, de számukra visszataszító hogy ennyire rányomulnak az emberre.
Én teljesen le vagyok döbbenve, mert pár évvel ezelőtt bár voltak akkor is hajléktalanok, de nem voltak ilyen rámenősek. Tényleg mindenhol ez megy vagy csak mi fogtuk ki??
Igen, ez az elnyomorodó Magyarország képe. Csak ne felejtsük el, hogy az agresszivitás (kevés kivételtől eltekintve) arányos a kilátástalansággal. A rossz helyzetbe került ember eleinte próbál kitörni, de ez egyre kevésbé sikerül. A siker érdekében kénytelen engedni a gátlásaiból. Ez eleinte hoz eredményt, de nem soká. A folyamat végén egy minden emberi szokásból és méltóságból, gátlásból kivetkőzött egyed, akinek semmi sem számít a cél elérése érdekében. És a cél egyre egyszerűbb, a legvégén már csak a túlélés minőség nélkül. Néhányan arra is rájönnek még a teljes nihilizmus előtt, hogy nekik bárkinél kisebb a vesztenivalójuk. Aki erre rájön, már bármire képes.
De nem szabad azt gondolni, hogy ez magyar jelenség. Afrika, Ázsia nagy része, és Európában is egyre több ország. Nem kell finnyáskodni, Angliában is vannak ilyen helyek bőven, csak oda a "művelt angol" kevéssé jár. Pedig van hozzájuk köze bőven, de ezt minek hinné el, hiszen egyelőre el tudja keríteni magát.
Már Magyarországon is megjelentek úgynevezett "szenzációs" esetek, vagyis nagyon durva változat. Ez mint mindenütt, a nyomor kiterjedését, mélységének fokozódását jelzi. Bárki bármit mond, a palesztin terrorizmusnak és a többinek is ez a mozgatórugója. Esztelen cselekedetekre csak reményvesztett ember vehető rá.
12: Akkor nem eszem inkább kekszet vagy csokit, nem kenyérről vagy tejről van szó, amit ne lehetne nélkülözni, csupa luxuscikk. Nekem nem ér semmi annyit, hogy egyrészt tolvajokat etessek, másrészt megkockáztassak egy ételmérgezést.
Pár éve volt jó nagy botrány, a sok barom megvette az áruházi parkolóban a zárjegy nélküli, lopottként árult röviditalokat, ami valójában víz volt. Az ilyen megérdemli, aki tudatosan orgazdáktól vásárol, azt nem tudom sajnálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!