Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ez megy mindenhol...

Tényleg ez megy mindenhol vagy mi fogtuk ki?

Figyelt kérdés

Nemrég hazalátogattunk a férjemmel Magyarországra. Velünk jött 2 angol barátunk is, akiknek megmutattuk Budapestet. Vajdahunyad váránál voltunk, sétálgattunk. Odajött egy pasas aki megkérdezte milyen nemzetiségűek vagyunk mert hogy hegedülne. Normálisan mondtam neki, hogy köszönjük, hogy felajánlotta, de nem kérünk zenét, csak sétálni jöttünk ide. Én ezzel le is zártam a dolgot, és mentünk tovább. De jött utánunk, erősködött hogy ne legyünk már ilyenek ő zenélni akar, mert látja hogy a 2 barát nem magyar, Majd feléjük fordulva nyomta a szöveget..Nagyon kínosan érezték magukat, így én továbbra is normálisan mondtam neki, hogy felőlem annyit hegedülhet amennyit akar, de mi megyünk..Még egyszer kérdezte milyen nemzetiségűek vagyunk. Erre mondtam, hogy magyarok. Az öreg erre elkezdett velem ordibálni, hogy ne nézzem hülyének tudja hogy angolok, és milyen paraszt vagyok mert szándékosan akadályozom hogy az angolok élvezzék a zenéjét. Ledöbbentem. Én is felemeltem a hangomat, és elküldtem melegebb éghajlatokra. Csak azért nem jött nekem mert a párom és az angol srác feléje indult, és elment. Gondoltuk az ilyen incidens után jól esne otthon iszogatni és beszélgetni. Így bementünk a fogarasi tescóba italokat venni. Még a kocsival le sem parkoltunk már jöttek is a kéregetők. Volt aki azzal jött, hogy 3 gyereke van, éhezik stb. Volt aki azzal jött, hogy amíg bent vagyunk vigyáz a kocsira 2000 forintért. (a párom mondta neki, hogy ha bármi baja lesz a kocsinak, ő megkeresi és a szart is kiveri belőle) Még a bejárat előtt is elkapott minket egy hajléktalan. Ennyi elég is volt. Visszafordultunk, és elmentünk. Otthon beszélgetve az angolok azt mondták, hogy Magyarország gyönyörű, sok szép dolgot láttak, de számukra visszataszító hogy ennyire rányomulnak az emberre.

Én teljesen le vagyok döbbenve, mert pár évvel ezelőtt bár voltak akkor is hajléktalanok, de nem voltak ilyen rámenősek. Tényleg mindenhol ez megy vagy csak mi fogtuk ki??

2013. jún. 19. 10:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Üdv újra itthon.
2013. jún. 19. 10:37
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
ez a magyar valóság
2013. jún. 19. 10:42
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Vidd le barátaidat egy aluljáróba is, ajánlom a Nyugatinál levőt!

4/18 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap egy hapsi a zebra túloldaláról kiabált át,h elnézést,majd amikor közelebb értünk benyögte ,hogy van-e egy százasunk,mert meghalt az anyja. Hányok az ilyenektől...
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van az a kategória, amikor valaki annyira belesz*rik a másik privát szférájába, mert éhes, mert drogos, mert részeg, mert akármiért.

A Városligettel nem lehet mit csinálni, de a Tecsó elzavarhatná ezeket, hogy ne zaklassa az embereket, vevőket, gondolom nem sűrűn fogtok odajárni, ha újból hazajöttök.

A közértekkel az a baj, hogy odavonzza a csöveseket, mert ott tuti van apró az embereknél. Engem is zavar, sajnos mikor adok pénzt, akkor megjegyeznek és legközelebb már "elvárják". Nehéz ügy. Ha nem adsz, rossz karma. Ha adsz és legközelebb nincs nálad, akkor kinéz a világból.

2013. jún. 19. 10:43
 6/18 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan Üdv újra itt :D

(Amúgy mikor én ott jártam én kértem a zenészt,hogy játszom valamit szintén két külföldi ismerőssel.)

2013. jún. 19. 10:45
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos ez van mindenhol. Minket az auchan parkolóban szólítanak le rendszeresen a pirított magyarok, hogy nem veszünk-e ezt, vagy azt, és addig ott áll fölöttünk, amíg a bevásárlókocsiból ki nem pakolunk.... Múltkor már az autóban ültünk, de még az ablakon is behajolt, nem kell-e bőröv. Emiatt nem is indulok el egyedül vásárolni.
2013. jún. 19. 10:50
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagyon gyakori és szégyenletes jelenség. Én ár rettegek tőlük, a hipermarketek parkolójában jó előre körülnézek, és inkább a bejárattól távolabb parkolok, ha ilyen fazonokat látok. Kifelé jövet pedig szintén alaposan körülnézek és inkább várok egy kicsit, tologatom a kocsit, mintha nem találnám a kocsimat és kivárom, hogy mást "szálljanak meg". Nagyon rossz tapasztalataim vannak velük, mert ha már egy lépésre megközelítenek, szinte levakarhatatlanok.
2013. jún. 19. 10:50
 9/18 anonim ***** válasza:

Tudod Ankarában, Isztambul-ba ugyanezek mentek, mikor ott voltam, míg bejártam a városok nagy részét, sokszor megállítottak vegyek édességet/aranyat/ruhát talán csak kábítószert nem kínáltak

Sajnos nagy a szegénység az ilyesmi országokban, és rászorulnak az emberek ilyen erőszakosságokra, gondolják kitudja lehet a magas hangvétel hoz eredményt

Itthon ami sokszor fogad mert naphosszakat a városban vagyunk, jönnek beszélgetni hozzánk emberek, bele kezdenek politizálni

27/F

2013. jún. 19. 10:52
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem is hinnéd, mennyire sz.r itthon a helyzet.

Ha napi szinten átszeled a várost, érintve a Ferenciek terét, a Kálvint, Nyugatit, megdöbbennél.

10 éve még volt abban igazság, hogy aki utcára kerül, az legalább részben a saját rossz döntéseinek köszönheti.

Ma már ez teljesen máshogy van.

Egy nyugdíj pl. gyakran egyszerűen nem elég arra, hogy valaki fenntartson belőle egy kislakást és megéljen. Ha nincsenek rokonai, nem tudják támogatni, akkor koldulnia kell, hogy ne kerüljön az utcára.

Egyre több öltönyös, tiszta idős embert is látok kéregetni. Nekik talán még van hova hazamenni, de megélni már nem tudnak. Ha tehetem, adok nekik, ők amúgy soha nem is agresszívak vagy követelőzők, mindig nagyon kedvesek.

Amelyik meg az, amellett szó nélkül vagy egy gyors "bocs, most nem" elhadarásával sietve eljövök. Céltudatosság kérdése is, mert leveszik, ha tényleg sietsz és nem foglalkozol velük, és látjk, ha csak sétálgattok meg nézelődtök, akkor rámenősebbek. Ha napi rendszerességgel jár az ember a városban, kifejleszt egy "lepattintási képességet", mert máshogy kb. esélytelen lenne eljutnoma munkahelyig.

Igen, 2013, Magyarország, ez ilyen.

2013. jún. 19. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!