A haláltól félsz jobban vagy a szenvedéstől?
Figyelt kérdés
A kérdés furcsa lehet. Azért kérdezem, mert én már egész fiatal korom óta úgy hiszem, hogy nem a halál maga a félelmetes, hanem hogy fájni fog az ahogyan meghalok. Pl valamilyen erős fájdalmakkal járó betegség, vagy esetleg fulladás (ami szerintem a legrosszabb lehet), vagy mondjuk egy baleset, amibe nem halok bele azonnal, hanem hosszan haldokolnék. Már azon is gondolkodtam, hogy ha mondjuk kiderülne, hogy súlyos beteg vagyok, akkor inkább altatót vennék be, mert akkor csak elalszok és kész. Szóval nem a halál borzaszt el, hanem a fájdalom és szenvedés. Ezzel ti mennyire értetek egyet? Hogy érzitek, melyik a félelmetesebb?2013. jún. 9. 15:21
1/6 anonim válasza:
Most még a fájdalomtól félsz aztán ha ott vagy a halál küszöbén azt fogod mondani hogy inkább szenvednél még mert azt már tudod milyen a halál meg ismeretlen amitől ösztönösen félünk.
4/6 anonim válasza:
Első ez rohadt nagy baromság, látszik, hogy nem tudod milyen az igazi fájdalom.
5/6 A kérdező kommentje:
Áh tehát nem vagyok vele egyedül. Köszi :)
Nem tudtam hogy ez mennyire lehet furcsa, vagy csak én vagyok-e ilyen pszichésen zavart, de ezek szerint egyik sem :)
Köszönöm a válaszokat!
Én pl szívesebben bevennék egy marék altatót (amitől csak elalszom, és álmomban ér a halál) semmit hogy elevenen elégjek, vagy ilyesmi.
2013. jún. 12. 16:10
6/6 anonim válasza:
Hát pl. szar lehet ha széttépnek a kutyák vagy mondjuk feldarabolnak egy láncfűrésszel,esetleg bedarálnak egy rönkzúzóban...elégni sem kellemes,de ott elég hamar elájulsz...a rák bizonyos formái sem tűl kellemesek...esetleg egy savas kád,hm...vagy lehet szar az is amikor kirángatják a beled egy kampóval,esetleg élve megnyúznak,kasztrálnak...de folytogatni is lehet órákon keresztül valakit...A lényeg az,hogy bármilyen szar is a halálod,az élet csak objektívan szemlélve kap értelmet,ha a saját szemszögedből nézed akkor értelmetlen...Így ninc értelme halálról beszélni.Ha csak gyp-s emberi szinten értelmezed az életet,akkor a szenvedés rosszabb,mint halál a válasz az esetek 100 %-ában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!