Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy néz ki egy Goth stilusu...

Hogy néz ki egy Goth stilusu lány? Milyen a haja? Milyen ruhákat, ékszereket hord? Milyen a sminkje?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Fekete. Ez a válasz az összes kérdésre.

Plusz ruháknál még csipke minden mennyiségben, lábravalóból meg bakancs.

De miért kérded? Ha ennyire nem tudsz róla semmit, akkor te magad ne is próbáld követni, mert a pózereket mindenki utálja. Ha viszont egyszerűen csak kíváncsi vagy, akkor lásd a fentieket.

2009. okt. 8. 08:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Ember!!! Gondolod, hogy goth akarok lenni? Csak kiváncsi voltam, mert én még a 20. század embere vagyok, és ezt az új izéket már követni se tudom...emo, goth...stb...hova lettek a régi rockerek? Mikor ránéztél és tudtad, hogy rocker, és nem volt 100 hasonló de mégis más stilus, és a pózer szót se ismertük, mert aki szerette a rock zenét az rocker volt,aki a discot az discos és kész. Most meg, ha szereted az emo zenét az kevés, hogy emo lehess...érdekes...
2009. okt. 8. 08:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azert az regen sem ugy volt (csak az emberek latasmodja volt kicsit beszukultebb), hogy ha te rock zenet hallgattal tulnyomoreszt, akkor rocker voltal. Ezek a kategoriak szerintem sokkal inkabb egy eletstilushoz kothetoek, aminek szerves resze a zene, de semmikeppen csak a zenehez.

Amugy goth zene, gothok is mar leteznek jo ideje (evtizedek ota - persze nem feltetlen itthon), ez azert nem ilyen "ujhullam", mint az emo, es sosem volt annyira popularis. Valoszinuleg nem is lesz, mert azert lassuk be, egy goth lany/srac bizonyos szempontbol sokkal igenyesebben is kifinomultabban oltozkodik, mint mondjuk egy rocker vagy egy emo (ertem ez alatt, hogy nem keni korbe zsirkretaval a szemet, es sokkal "bonyolultabb" ruhakat, kiegeszitoket hord, szinte kinos pontossaggal megvalasztva), es meroben mas ertekeket is kepvisel (arrol nem is beszelve, hogy a goth zene pedig nem is feltetlenul hasonlit a rockra). Az o "kulturajuk" resze az irodalom egy teruletenek magas szintu ismerete, bizonyos filozofiai nezetek atultetese a mindennapi eletbe. A pozor szarsagokat, mint temetoben fenykepezes meg tarsaik, el lehet felejteni. Az ilyeneket, akik csak a kulsosegekre adnak, egyik szubkulturaban sem szeretik.

2009. okt. 8. 09:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ valami ilyesmire voltam kiváncsi.Mert mint irtam ezt a stilust abszolute nem ismerem.
2009. okt. 8. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg a The Big Bang Theory harmadik évad harmadik részét. Abban pont a Goth stílust parodizálják. K urva jó rész.
2009. okt. 8. 12:48
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Jaj, milyen butaság, hogy minden fekete... Bakker, én is goth vagyok, szőke, derékig érő hajjal, és igaz, hogy a fekete az egyik alapszínünk - ha mondhatok ilyet, nagyon sokan hordunk egészen más színű ruhákat is (pl. bordó, sötét/olajzöld, sötétkék, mélylila, stb.)

Oké, a sötét smink stimmel, de nem csak fekete... szintén az előbb leírt színek, a szürke, meg amilyen kedve van éppen az embernek. Ez nem úgy működik, hogy mindenki szabványdolgokat visel és szabványeszméket vall...

Ékszerek körül az ezüstékszerek a kedvenceim. Ez körülbelül 80 százalékunkra igaz, nem nagyon hordunk bizsut vagy aranyat...

A ruhák közül... nagyon sokféle lehetőség van. Fűzők, ingek, pántos toppok, szoknyák, (bőr) nadrágok, kesztyűk...

Sokáig tartana mindent leírni.

Ha csupafekete halálmadarat látsz, az nem goth, hanem grufti. Bár szerintem ők nagyjából már kihaltak...

2009. nov. 25. 03:00
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Én is leginkább csak feketét hordok, mégsem vagyok grufti. Ahogy megfigyeltem, legtöbb Goth társamnak hosszú egyenes haja van. Az aranyat utálom, szerintem nagyon ízléstelen, bár az én ruhatáramban van egy kivétel:az egyik, középkori stílusú bordó-fekete bársonyruhámat aranyozott cérnával varrták + a fűzője is olyan egy kicsit. A feketén kívül csak 2 színt hordok: bordó és sötétlila. Lábbelim kizárólag bakancs. A hajamat vasalni szoktam, mert nem szeretem, ha göndör.
2010. jan. 14. 13:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kérdező kicsit régebbi gyerek, biztos emlékszik még a Cureosokra meg a Depesesekre. Na, azok jó része goth. Ma is vannak emberek talpig fekete bőrbe öltözve, van akinek most is tupírozott frizurája van. Az elmúlt huszon-harminc évben lett még egy-két ágazat, de a goth semmi esetre se mondható újdonságnak. A legtöbb kultikus banda (és rajongótábora) már az 50 éves kor körül van, de van folyamatos utánpótlás is.

Az előbb válaszokban leírt dolgokon kívül még van egy csomó egyéb kinézet is. Van aki a neonszíneket szereti és műanyag fonatai vannak, hatalmas platformcipőket hord. Lehet gothnak lenni talpig fehérben vagy rózsaszínben is, habár a fekete szinte mindenkinél toplistás. Idősebb korban a külsőségek a munkába járás miatt szelidülnek, de ez nem jelenti azt, hogy hétvégenként nem táncolnak valamelyik homályos-füstös helyen hajnalig.

A közös pont talán az erős színkontraszt, morbid humor, ezüst ékszerek és a különleges, nemes ruhaanyagok szeretete.

Annyiféle lehetséges ruha, haj, ékszer és smink van, hogy oldalakat lehetne írni róla.

A WGT nevű német gothfesztivál honlapján van elég (néha kicsit hajmeresztő) fotó, lehet nézegetni.

2010. febr. 11. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!