Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ennyi helyesírást...

Miért van ennyi helyesírást nem ismerő ember?

Figyelt kérdés
Olyanokat olvasok, hogy a hajam is égnek áll tőle... uly (szövegkörnyezet alapján ez az "új" lenne, most olvastam: kesztetek (kezdtetek) stb. stb... itt nem valami sznob hisztiről van szó, ezek annyira alap dolgok lennének!!! Állítólag a helyesírás és a műveltség között nagy az összefüggés, mert helyesen csak az tud írni, aki sokat olvas. Mi erről a véleményetek?
2009. okt. 4. 21:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én megfigyeltem magamon, hogy romlik a helyesírásom egy ideje. Nyilván a sok msn meg fórum, stb, a gyorsaság.

Viszont egy ideje úgy döntöttem, hogy bekapcsolva hagyom a Firefox-om valós idejű helyesírás ellenőrzőjét. És figyelembe is veszem, így általában sokkal jobban írok.

2009. okt. 5. 08:02
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
02:12 - A nyelvújítás óta nem ajánlás, előtte tényleg mindenki úgy írt, ahogy akart, de pont azért egységesítették szabályokkal, mert nem tudták elolvasni egymás írását, nem értették. Ha a mai helyesírási szabályok tükrében megnéznénk 1-1 nyelvújítás előtti író-költő kéziratát, nagyon sok helyesírási hibát találnánk.
2009. okt. 5. 08:10
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Megsúgom, trendicske (trendi :D) ma hüjéckén íjní~

De tényleg. Nézzetek el valamelyik "trendi" portálra, pl HotDog, Iwiw, MyVip.

Szerizlek, léccike, a v helyett w írása, stb, ez mind-mind egy gusztustalan divathoz tartozik!

Én is néha rövidítek: vagyok helyett vok, vagy re, de ezt csak játékban, mikor nagyon gyorsnak kell lenni.:) De a lécci, cukkej és társai borzalmasak!

2009. okt. 5. 22:57
 14/16 anonim ***** válasza:
95%
Előző vagyok: MSN, fórum tényleg sokat ront, én is firefox ellenőrzőt használok, bár, rengeteget olvasok, írok regényeket és novellákat. Ez az, ami miatt napi szinten gyakorlok, hiába nem ülök már iskolapadba.
2009. okt. 5. 23:00
 15/16 anonim ***** válasza:
92%
Mert le vannak butítva. Azért. A társadalmat, főleg a fiatalokat tudatosan hülyítik. Itt is az lesz pár év múlva, mint Amerikában. Sajnos.
2009. okt. 7. 19:06
 16/16 anonim ***** válasza:

facebook-on, msn-en van úgy, hogy nem figyelünk oda a helyesírási szabályokra,hanem inkább érzelmeinket fejezzük ki azzal, hooooooogy pl. megnyújtva írunk dolgokat, stb.

én személy szerint nem a műveltséget tartom legfontosabbnak, bár az is nagyon fontos dolog, DE azt sok embert sem értem meg interneten, akik folyton belekötnek bárki helyesírási hibáiba, nem veszik figyelembe, hogy az illetőt nagy valószínűséggel Nem Érdekli az ő véleménye a helyesírásáról. szerintem sok esetben így van! és ha a helyesírás a műveltséggel függ össze akkor egy műveletlen ember miért próbáljon a kedvedért műveltebbnek tűnni, ha nem az?

de nem csak erről van szó, hanem gyakran megesik, hogy jó helyesírási tudással is, de elgépelünk valamit, aztán jön holmi "nagyokos" a teljesen haszontalan kritikáival:)

2011. szept. 2. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!