Egyszerű:Milyen egy valódi punk?
Anarchisták, nihilisták, a legszélsőségesebbek, egyébként a hatalommal szembenállók és jellemzően baloldaliak. (Van akinek meg egyszerűen bejön a zenéjük, elmegy a koncertre másnap meg felkel és bemegy a munkahelyére vagy az egyetemre, szóval vannak fokozatok, de itt a valódi punkokról van szó).
Nagyon régen kialakult stílus (bő 30 éves...), sokat változott, de érdemes megemlíteni, hogy nélküle nem nagyon lenne Metallica, Slayer, stb... tehát egy halom stílus vett át elemeket a zenéből.
A dark/goth is a punk gyökerekből nőtt ki (és nem a metalból, mint sokszor tévesen hiszik) - pedig mára teljesen mást képvisel, mint a punk.
Punkot sokat ismertem, különbözőek voltak, az iszonyatos taplótól a tarháló tablettás bort bokorba hányó igénytelenen át az egészen normális gyerekig, aki nem csak bekarikázott 'A' betűket firkálgatott, hanem utána is olvasott a dolgoknak, és lehet vele értelmesen társalogni. Voltak olyanok is, akik a punkoskodás után gazdag szüleik házába mentek haza, szerető családba. Voltak, akik abbahagyták, voltak, akik az egyetem alatt, diplomával is megtartották a stílust, a zenekart - én nem hiszem, hogy csak egy hajléktalan csöves alkoholista tudja híven képviselni ezt az irányt, aki annyit tud mondani, hogy "van egy cigid" meg "bleee" és mást nem. Még ha adott is egy szubkultúra, az emberek többféleképpen megélhetik és interpretálhatják, ez nem egy sablon, vagy szabályrendszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!