A kisebbségiek bármit megtehetnek?
Nem akarom, hogy bárki félreértelmezné a kérdésem, nem rasszista jellegű, én az embereket a viselkedésük, nem pedig a származásuk alapján ítélem.
A kérdésemhez kapcsolódó dolog, ha egy cigánynő a kerékpárúton tolja a babakocsit, holott járda is van, és a kerékpáros rá mer csengetni, akkor válogatott szitokáradat hagyja el a száját, és ha ugyanezért rendőr bünteti meg, akkor úgy érzi, azért, mert ő roma. Ha bármit elkövetnek, nyomban ez első reakció, hogy biztos a származásuk miatt, és ezért már nem is lehet szólni nekik. Jó példa, anno nálunk az iskolában esett, amikor két füstös harmadikos beszélgetve zavarta az órát, a tanító rájuk szólt, és mi a volt a reakció? "Mert cigány vagyok?"
Én ennek a dolognak a lélektanát akarom megérteni, ezért azt szeretném, ha roma származású felhasználók válaszolnának!
Pocskondiázó válaszokat nem kérek!
Annak, aki azt gondolná, hogy nem derül ki, mit akarok tudni:
Azt akarom tudni, hogy a romák nem érzik, hogy az iskolai házirend, a kresz szabályok rájuk is vonatkoznak? Miért érzik úgy, hogy ha figyelmeztetik őket, akkor az azért van, mert cigányok.
Megj: A mi városunkban ők maguk cigánynak nevezik magukat, ez nem szitokszó, én is így szoktam meg.
A kérdés másik része:
A bevándorlók miért randalíroznak ott, ahova bevándoroltak? Például most legutóbb Stockholmban.
Malmöben.
Én is tegnap néztem a híreket, egymás után betolják, hogy lefejezték, felgyújtották, vandálkodnak a muszlim bevándorlók. Na szépen összevágták...ilyet még tényleg nem láttam. Persze ennek is meglehet a maga ördögi célja...na de
Ne légy naiv. Csak kihasználják a helyzetüket. Már aki.
Teljesen egyetértek és értem miről írsz,számtalan példát tudnék felhozni milyen gátlástalanul kihasználják (TISZTELET A KIVÉTELNEK)a "kisebbség"mögé burkolózást.
Egy elegáns butikban nézelődtünk,be jött egy roma nő az öt év körüli gyermekével,aki rögtön elkezdte fogdosni,ráncigálni az árukészletet,a próbafülkéknél huzigálni a függönyt(amelyik foglalt volt ott is),- egy ideig döbbenten nézték az eladónők a jelenetet,majd mikor a "arany gyerek" az orrát kezdte fújni az egyik szoknya szélébe akkor szólt az eladó a nőnek,hogy azt ki kell tisztíttatni ha gond lesz a ruhával és kicsit legyenek szívesek vigyázni.....Na ekkor a magas intelligenciával rendelkező.latin lolítának öltözött
Szerintem egy része kihasználja az alapvető dolgot, amiért mások bánthatják, és rögtön azzal jön, ha rászólnak. A másik részének meg bemesélik az előbb említett fajták (pl. a gyereknek a szülő).
Én is gyakran látom ezt, hogy a metróellenőr nyilván azért akarja megnézni a nemlétező jegyét, mert rásszistá... meg hallottam olyanról is, hogy a kis cigány kiscsajszi volt felháborodva, amikor a biztonsági őr elkapta a H&M-ben lopott holmikkal, és akkor "Jóóóóóóvan, akkor tartsátok meg magatoknak!"-szöveggel odavágta a cuccokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!