Mi értelme van a nemzeteknek?
Te,te, te liberobolsevikinternacionalista !
-ja nem, ezt nem mondom. De hát legyél skót, ha az akarsz lenni!
Nna, a komoly válaszom:
A kérdés igen jó helyen van, a "Kultúra és közösség "-ben.
Akinek van füle a hallásra, hallja.
"Én nem Magyarország állampolgára vagyok, én a Föld állampolgára vagyok"
Akkor költözz Észak-Kóreába, ha nem tetszik Magyarország...
"Arany mezők, ezüst folyók" - egyébként, annak, aki a kultúrájával és NYELVÉVEL nem foglalkozik szívvel-lélekkel, annak valóban közömbössé válhat
*
Mint száműzött, ki vándorol
A sűrű éjen át,
S vad förgetegben nem lelé
Vezérlő csillagát,
Az emberszív is úgy bolyong,
Oly egyes-egyedül,
Úgy tépi künn az orkán,
Mint az önvád itt belül.
[...]
Hazám, hazám, te mindenem!
Tudom, hogy életem neked köszönhetem.
Arany mezők, ezüst folyók,
Hős vértől ázottak, könnytől áradók.
Mintha a magyarok nem írnának más országokról!
Angolhon. Hidak és ködök.
Sok kormos kémény füstölög.
Kastélyok, parkok, lapdatér,
mért legelőkön nyáj kövér.
Babits Mihály
[link] <3
Igazad van, csupán kell valamiféle összetartó erő az apró elméknek.
A nemzetek alapvetően rasszista, sovoniszta és egyvallású rendszerek. Alapvetően egyrasszú a legtöbb ország, valamint kevesebbnek érezik a lakói minden más ország népét, valamint általában egy fő vallás van. A rassz, a kultúra és a vallás elszakítja, elkülöníti az embereket egymástól. Ez egy max pár száz milliós világon még lényegtelen, szinte kötelezően létezik, de egy 7 milliárdos világban új államszervezeti fokra lehetne már lépni.
Tehát jól látod, értelmetlen a nemzetek / országok létezése. De az apró elméknek kell egy kis csoport, ahonnan a kívülállókat gyűlölhetik, (és ilyen a többség) és ezért nem hiszem, hogy egyhamar megszűnne ez a széthúzó, elhatároló rendszer.
mindenki azt a kultúrát űzhetné, ami szerinte közel áll hozzá. Nem állok ki a hazám mellett, mert az én hazám a Föld
-mesélj nekünk kérdezőnk, melyik "kultúrát űznéd" mi áll közel hozzád?
- bár jelzésértékű, hogy amikor a nyelvről beszéltem lenulláztad. Robinson szeretnél lenni?
A nemzetek nem "kellenek", egyszerűen vannak. Kezdetben valák a törzsek, amiknek igen nagy szerepük volt abban, hogy a homo sapiens fennmaradhasson. Ma már nem lenne szükség arra, hogy más törzshöz menj párt választani, de nem is akadályoz meg benne senki.
Ha téged a skót kultúra vonz, nyugodtan művelheted, oda is költözhetsz, állampolgárságot is kérhetsz.
Persze skót sosem leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!