Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme van a nemzeteknek?

Mi értelme van a nemzeteknek?

Figyelt kérdés
Miért kellenek nemzetek, ha én skót akarok lenni, miért nem lehetek skót? Mi értelme ennek az egésznek? Én nem Magyarország állampolgára vagyok, én a Föld állampolgára vagyok. Szerintem az lenne normális, ha mindenki más nemzetez vallhatná magát, mindenki azt a kultúrát űzhetné, ami szerinte közel áll hozzá. A hazafiasság is értelmetlen szerintem. Nem állok ki a hazám mellett, mert az én hazám a Föld. Tudom, mindjárt jönnek a válaszok, hogy én egy liberobolsevikinternacionalista vagyok. Köszönöm, ilyen válaszokat nem kérek. THX.

2013. máj. 23. 19:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Te,te, te liberobolsevikinternacionalista !

-ja nem, ezt nem mondom. De hát legyél skót, ha az akarsz lenni!

Nna, a komoly válaszom:

A kérdés igen jó helyen van, a "Kultúra és közösség "-ben.

Akinek van füle a hallásra, hallja.

2013. máj. 23. 20:00
 2/13 anonim ***** válasza:
49%

"Én nem Magyarország állampolgára vagyok, én a Föld állampolgára vagyok"

Akkor költözz Észak-Kóreába, ha nem tetszik Magyarország...

2013. máj. 23. 20:01
 3/13 A kérdező kommentje:
2013. máj. 23. 20:04
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Fantasztikus, ezt majd mesél a muzulmán katonának is, aki machetével közelít feléd.
2013. máj. 23. 20:08
 5/13 anonim ***** válasza:
*dddddddddddd
2013. máj. 23. 20:08
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

"Arany mezők, ezüst folyók" - egyébként, annak, aki a kultúrájával és NYELVÉVEL nem foglalkozik szívvel-lélekkel, annak valóban közömbössé válhat

*

Mint száműzött, ki vándorol

A sűrű éjen át,

S vad förgetegben nem lelé

Vezérlő csillagát,

Az emberszív is úgy bolyong,

Oly egyes-egyedül,

Úgy tépi künn az orkán,

Mint az önvád itt belül.

[...]

Hazám, hazám, te mindenem!

Tudom, hogy életem neked köszönhetem.

Arany mezők, ezüst folyók,

Hős vértől ázottak, könnytől áradók.

http://www.youtube.com/watch?v=M3DkDxwS6NA

2013. máj. 23. 20:10
 7/13 anonim ***** válasza:

Mintha a magyarok nem írnának más országokról!

Angolhon. Hidak és ködök.

Sok kormos kémény füstölög.

Kastélyok, parkok, lapdatér,

mért legelőkön nyáj kövér.

Babits Mihály

[link] <3

2013. máj. 23. 20:24
 8/13 anonim ***** válasza:
51%

Igazad van, csupán kell valamiféle összetartó erő az apró elméknek.

A nemzetek alapvetően rasszista, sovoniszta és egyvallású rendszerek. Alapvetően egyrasszú a legtöbb ország, valamint kevesebbnek érezik a lakói minden más ország népét, valamint általában egy fő vallás van. A rassz, a kultúra és a vallás elszakítja, elkülöníti az embereket egymástól. Ez egy max pár száz milliós világon még lényegtelen, szinte kötelezően létezik, de egy 7 milliárdos világban új államszervezeti fokra lehetne már lépni.

Tehát jól látod, értelmetlen a nemzetek / országok létezése. De az apró elméknek kell egy kis csoport, ahonnan a kívülállókat gyűlölhetik, (és ilyen a többség) és ezért nem hiszem, hogy egyhamar megszűnne ez a széthúzó, elhatároló rendszer.

2013. máj. 23. 20:24
 9/13 anonim ***** válasza:

mindenki azt a kultúrát űzhetné, ami szerinte közel áll hozzá. Nem állok ki a hazám mellett, mert az én hazám a Föld

-mesélj nekünk kérdezőnk, melyik "kultúrát űznéd" mi áll közel hozzád?

- bár jelzésértékű, hogy amikor a nyelvről beszéltem lenulláztad. Robinson szeretnél lenni?

2013. máj. 23. 21:48
 10/13 Andizsuzsi ***** válasza:

A nemzetek nem "kellenek", egyszerűen vannak. Kezdetben valák a törzsek, amiknek igen nagy szerepük volt abban, hogy a homo sapiens fennmaradhasson. Ma már nem lenne szükség arra, hogy más törzshöz menj párt választani, de nem is akadályoz meg benne senki.

Ha téged a skót kultúra vonz, nyugodtan művelheted, oda is költözhetsz, állampolgárságot is kérhetsz.

Persze skót sosem leszel.

2013. máj. 24. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!