Miért lett közröhej tárgya ez a film?
A 300-ra gondolok. Sok helyen láttam a neten különböző paródiáit, és gyakran látom/hallom, hogy kigúnyolják.
(Én, személy szerint, megkönnyeztem: annyira szép, hősies és szomorú.)
Sokan nem tudják, hogy ezzel a gúnyolódással meggyalázzák az emléküket???
(És az is biztos, hogy, sajnos, több filmet is már "kinevettek" hasonló módon.)
Mit gondoltok erről?
Halhatatlanokat meg inkább hagyjuk, az se történelmi, se akármilyen filmnek nem állja meg a helyét... nem is láttam még rosszabbat.
Amúgy meg nem tudom, mi baj van a paródiákkal. Én azt is kifigurázom, amit szeretek, mert jópofa kiforgatni a filmeket; pl. mennyi Star Wars paródia meg vicc készült, és egy kultikus filmről van szó. Szerintem kicsit eltúlzod a dolgot.
A 300 nem a történelmi események alapján készült, hanem Frank Miller képregénye alapján, óriási különbség. Ez egy kitalált történet, csak van valós történelmi alapja, el lehet helyezni a történelemben.
Paródiát meg sok mindenből csinálnak, ezen nem kell felháborodni. Ha nem lenne jó az eredeti, a paródia se érdekelne senkit sem.
Igen, én is leírnám újra, bár látom senkit nem érdekel. Ezek a videók nem a filmet szándékoznak nevetségessé tenni, az csak alapanyagul szolgál egyfajta poénkodáshoz. Például a Hitlerről szóló filmből vett jelenetből is hány hasonló született, az sem a filmet igyekezett nevetségessé tenni. Mátrix, Star Wars, A kör, stb, minden híres filmet utolér ez. Bár paródia címen futnak, de ezek nem paródiák legtöbbször. Pusztán zagyvaságokat adnak a szereplők szájába az eredeti szöveg helyett, ez nem paródia.
Na mindegy, aki akarja érti, aki nem akarja, annak meg irkálhatok bármennyit.
Ismerem az eredeti "történetet".
Olavassátok el a A tűz kapui (Steven Pressfield) című könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!