Miben más a sovány emberek élete, mint a kövéreké?
Pl abban, hogy bemennek egy butikba ruhát vásárolni és tuti találnak magukra valamit, mig egy teltebb nő, mehet a duci boltba kétszer annyiért vásárolni, hogy ne nagymama ingben nyomuljunk. És akkor nem beszéltem mikor a kínaiba megyek be ahol az xxl-es méret kb- egy m-esnek felel meg.
A soványoknak nem kell azon filózniuk, hogy kilóg-e- valami látszik e hasam, nem emeli ki e nagyon ki az idomaimat satöbbi.
Persze egy vékonynak is vannak kisebbségi komplexusai, nincsenek mellei, nincs fenek ésatöbbi.
A vékonyakat sokkal jobban elfogadják, mint akin túlsúly van, nem mintha egészségesebb lenne. De ez az egész világon így van, aki 45 kiló az nem baj, de ha egy 160 centis nő eléri mondjuk a 75 kilót már kövérnek titulálják. Beszólásokat kap..
Ebben azért van tapasztalatom mert 52 kiló voltam, sportot abbahagytam és 106 kiló lettem, mergtapasztaltam ezt is azt is, majd lefogytam 25 kilót és mára már letojom kinek mi tetszik, csak gáz, hogy ránk kerekebbekre nem nagyon gondolnak ruházatban sem. Egy sima m-es polócska mondjuk 2000 forint, egy 80 kilós nőre egy szintén ugyanolyan csinos póló ott kezdődik, hogy 6000. És azért mindenki hadd éljen úgy ahogy akar és ahogy neki épp, jó, erre nem elfogadható, hogy akkor fogyjon le és megoldódik.
-szebb vagy
-magabiztosabb
-jobban megnéznek az utcán
-könnyebben találsz párt
-kevesebb égő helyzeted van (pl. tesiórán)
-nem kell aggódnod amiatt, hogy mit ehetsz, nem kell fogyókúrázni, éjjel is zabálhatod kilószámra a csokit
Mindenhol a fogyókúrát hangoztatják, a média is, pedig hízni legalább olyan nehéz, ha valakinek olyan az alkata.
Sok helyen hangoztatják, hogy a pasik a teltebb nőket szeretik, illetve olyanokat, akiken van mit fogni. Mit csináljanak a vékonyabb alkatú nők, akik nem tudnak felszedni annyit, hogy legyen rajtuk mit fogni?
Sokan csúfolják a vékonyakat, hogy gebe, anorexiás, deszka. Leginkább a túlsúlyosaktól jönnek ezek a dolgok.
A túlsúlyosok azt gondolják, hogy milyen jó a sovány embereknek, NEM JÓ, főleg, ha jön egy betegség, és még azt is leviszi, ami van.
Se a soványság se a kövérség nem jó, egy átlag lenne jó a kettő között valahol, de a kövéreket jobban vigasztalják, rájuk több a ruhaválaszték, és több ötletet kapnak alakjuk formálására, mint azok, akik vékonyak.
szerintem könnyebb...bizonyára találnak maguknak ruhát és nem kell azért végigjárniuk 10 boltot, hogy egyetlen rájuk való nadrágot találjanak :( Én még nem is vagyok annyira kövér, inkább túlsúlyos, de mégis...ha találok egy divatos, nekem tetsző gatyát, az biztos, hogy a legnagyobb is két számmal kisebb, ami meg rám való, az meg undorító, eleve egy tramplira gyártották...mintha túlsúlyos nőnek nem is lenne szabad jól öltözködnie :( vagy zsákokat veszek magamra, vagy lefogyok, hogyha szép nadrágot akarok... sajnos én épp egy köztes állapotban vagyok...a tonna donna boltokban már túl nagyok rám a ruhák, a sima butikokban meg általában egy pár centi hiányzik csak ahhoz, hogy jó legyen :(
a másik, fontosabb dolog az egészség... a sovány embereknek nem kell akkora terheket és zsírtömegeket cipelniük, így mindent jobban bírnak, könnyebb nekik... mint mondtam, én még nem is tartozom a hordók közé, de mégis érzem a hatását... hol itt fáj, hol ott, a gerincem, a lábam, állandóan van valami egészségügyi problémám, és már egyetlen emelet megmászása után is úgy lihegek, mint aki futott egy kilómétert...
úgy gondolom, ebből a két szempontból lehet jobb a soványak élete...ugyanis azt nem hiszem, hogy a kövérek több beszólogatást kapnának a kinézetükre, a soványakat is legirnyózzák,meg deszkázzák, szóval ugyanúgy kapnak, hideget, meleget....
Minden ellenkező híreszteléssel szemben, nehezebb a sovány ember élete, a "normál" illetve a kövér emberekénél. Fizikai értelemben talán nem, és ha nem anorexiásan sovány, még egészség szempontjából sem. Talán előny, hogy bármikor, bármilyen ételt ehet.
De, hogy miért nehezebb? Azért, mert az általános megítélése egy sovány embernek negatív. Legtöbb embernek, ellenérzései vannak a soványak iránt. Ez ösztönös dolog lehet, de ez nem vígasz, és nem is könnyíti meg a soványak életét. (folytatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!